bnnvara presentator salaris
Geld & Carrière

Dit is het salaris van een BNNVARA presentator in Nederland

Als je voor de televisie-wereld werkt, is het algemeen bekend dat daar een goed salaris aan vastzit. Bij de commerciële omroepen harken presentatoren als Ali B jaarlijks miljoenen euro’s binnen, maar hoe zit dat eigenlijk bij de publieke omroep? Hoeveel verdiend bijvoorbeeld een BNNVARA presentator?

Salaris van een BNNVARA presentator

Nu zit er natuurlijk een verschil in salaris binnen de functies bij de publieke omroep. Zo verdiende voormalig de Wereld Draait Door presentator Matthijs van Nieuwkerk als host van de talkshow een mega-salaris van ongeveer €580.000 euro per jaar. Niet slecht, toch?

Nu moet hierbij vermeld worden dat Van Nieuwkerk de absolute grootverdiener was bij de omroep, maar hoe zit dat met de rest? Volgens onderzoek, gepleegd door Indeed, is het gemiddelde maandsalaris van iemand die bij BNNVARA op de redactie werkt tussen de €2.102 en €3.821 bruto per maand. Dat geldt overigens niet voor de presentatoren:

Emma Wortelboer (25)

Presentator Emma Wortelboer maakte begin vorig jaar nog bekend erg tevreden te zijn met haar nieuwe contractverlenging. In verschillende stories op haar Instagram maakte de 25-jarige bekend ongeveer €70.000 euro per jaar te verdienen, wat maandelijks uitkomt op zo’n €5.833 euro.

Tim Hofman (33)

Bij onze eigen Tim Hofman is het iets meer speculeren, omdat het niet helemaal duidelijk is wat de 33-jarige verdient bij BNNVARA. Wel weten we dat zijn collega Filemon Wesselink in 2007 op 28-jarige leeftijd een bedrag van €84.000 per jaar wist binnen te hengelen.

4 jaar later, toen Wesselink 32-jaar oud was, was dat bedrag al opgelopen tot €108.000 euro per jaar. Met die gedachte kunnen we er vanuit gaan dat het salaris van de populaire Tim Hofman ongeveer hetzelfde zal zijn. Niet gek voor de publieke omroep, als je het ons vraagt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tim Hofman (@debroervanroos)

Salaris plafond publieke omroep

Wie denkt dat het salaris van presentatoren bij de publieke omroep op basis van natte-vingerwerk bepaald wordt, heeft het mis. We kunnen wel vaststellen dat presentatoren als Rik van de Westelaken en bovengenoemde namen er heerlijk warmpjes bij zitten.

Sinds 2017 is er al een regeling getroffen die heeft bepaald dat presentatoren bij de publieke omroep niet meer dan €209.000 euro per jaar mogen verdienen. Dubieus, als je je bedenkt dat iemand als Matthijs van Nieuwkerk meer dan twee keer zoveel binnen harkte tijdens zijn periode bij DWDD.