Geld & Carrière

Dit bedrag verdien je als maaltijdbezorger bij Thuisbezorgd

salaris-bezorger-thuisbezorgd
Foto: Instagram @thuisbezorgd.nl

Doordat de explosieve groei van maaltijdbezorging nog steeds doorzet, zie je veel vacatures voor de functie van bezorger en of koerier bij Thuisbezorgd. Zoek je een (bij)baan en hou je van lichaamsbeweging en buitenlucht, dan is dit werk misschien wel iets voor jou. Maar wat verdient het eigenlijk? We zochten voor je uit hoeveel salaris je kunt verwachten als bezorger bij Thuisbezorgd.nl.

Zo begon Thuisbezorgd in Nederland

Thuisbezorgd.nl valt onder Just Eat Takeaway (JET), een pionier in de branche. Het bedrijf werd opgericht in 2000 door de toen nog maar 21-jarige Enschedese student Jitse Groen. Deze start legde de basis voor een indrukwekkend succesverhaal en dat bezorgde hem uiteindelijk een plek tussen de rijkste Nederlanders.

Wat begon als een enkele website is uitgegroeid tot een uitgebreid netwerk van platforms in een groot aantal landen. De totale waarde van afgeleverde maaltijden bereikte in 2022 het indrukwekkende bedrag van  €28,2 miljard. Thuisbezorgd ontvangt een vergoeding van ongeveer 13-14% van de totale waarde van de bezorgde maaltijden. De gemiddelde waarde per levering zit net onder de €29.

Wereldwijd bereik en uitdagingen

Het werkterrein van JET beslaat inmiddels maar liefst 24 landen.  Daaronder Amerika, Engeland, Duitsland, Canada en Nederland. Met de afhandeling van 984 miljoen maaltijden namens 692.000 restaurants, toont het bedrijf een enorme omvang van activiteiten.

Een grote stap was in 2021 de overname van het Amerikaanse Grubhub. In 2022 zorgde dit echter mede voor een aanzienlijk verlies van bijna €6 miljard. Dat kwam vooral door de afboeking van €4,6 miljard op de waarde van Grubhub. Los hiervan leed JET een verlies van €792 miljoen in 2022, na een verlies van €990 miljoen in 2021, als gevolg van uitzonderlijke posten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Thuisbezorgd.nl (@thuisbezorgd.nl)

Werken voor Thuisbezorgd, hoe gaat dat precies?

Werkend als bezorger bij Thuisbezorgd.nl gaat meestal in shifts van vier uur. Bij aanvang van je dienst verschijnen de bestellingen in een app, waarbij jij als maaltijd bezorger de verantwoordelijkheid draagt. Je haalt een e-bike op bij een nabijgelegen hub of gebruikt je eigen fiets. Vervolgens ga je aan de slag met het ophalen van de bestelling bij het restaurant en het bezorgen van de maaltijd. Deze routine herhaalt zich totdat je shift ten einde komt.

Salaris maaltijdbezorger Thuisbezorgd

Wat verdien je als bezorger bij Thuisbezorgd?

Ga je naar de bezorger pagina van Thuisbezorgd, dan zie je daar ‘verdien tot €16,43 per uur’ staan. Let goed op het woordje ‘tot’, want het genoemde salaris is inclusief vakantiegeld en werkuren bonus voor fulltime bezorgers. Daarnaast is het afhankelijk de regio en je werktijden. Wat is dan het basisloon bij thuisbezorgd voor een volwassene (21 jaar of ouder)? Dat bedraagt €11,51 per uur.

Salaris Thuisbezorgd vergeleken met Picnic en AH

Geen schokkend bedrag, die €11,51 per uur maar bezorger bij Thuisbezorgd is ook weer niet een van de meest slecht betaalde banen. Vergelijk je het met het salaris van een bezorger bij online supermarkt Picnic, dan zie dat bij Picnic het basissalaris per uur iets hoger is, namelijk €12,61 maar dat je daar dan weer minder extra’s kunt verdienen. Hetzelfde geldt voor een baan als boodschappen bezorger voor Albert Heijn: ietsje hoger basisloon dan bij Thuisbezorgd, maar minder extra’s.

Verdiensten per uur, dus niet per maaltijd

Je krijgt dus per uur betaald, en niet per maaltijd zoals bij andere bezorgdiensten. Boven op je basis uurloon kun je een stadstoeslag krijgen, afhankelijk van waar je werkt. Zo kun je in Amsterdam en Utrecht 2 euro per uur meer verdienen dan bijvoorbeeld in Deventer of Heerlen. Dit staat overigens allemaal los van eventuele fooien. Die gaan niet in een fooienpot, maar die mag je gewoon zelf houden en komen dus boven op je salaris.