Geld & Carrière

Dit salaris verdien je als bedrijfsleider bij Big Bazar

salaris-bedrijfsleider-big-bazar
Foto: Big Bazar Leeuwarden

In de bruisende wereld van de detailhandel zijn het niet alleen de scherpe prijzen die het verschil maken. Een winkelketen heeft een goed gestructureerd en gemotiveerd team nodig, en die verantwoordelijkheid ligt bij de bedrijfsleider. Als bedrijfsleider bij Big Bazar heb je de kans om niet alleen een fijne werkomgeving te creëren, maar ben je ook verantwoordelijk voor het doorslaande succes van je filiaal. Maar wat voor salaris verdient een bedrijfsleider van Big Bazar eigenlijk?

Pieken en dalen bij Big Bazar

In 2007 betrad Big Bazar, een gedurfde tegenhanger van Action, de detailhandel in Nederland en België met de intentie de wereld van discountwinkels te transformeren. Met meer dan 100 winkels is het inmiddels een bekende naam als het gaat om discountdeals op een breed scala producten. De laatste tijd loopt het echter niet helemaal lekker bij de koopjeswinkel. Terwijl de Action blijft floreren, kampt de Big Bazar met stijgende kosten, drukkende personeelslonen en dalende omzetten. De prijsstijgingen van goederen en de toenemende leegstand in sommige winkelgebieden bemoeilijken de situatie.

Naar verluid zijn er verschillende flinke schuldeisers die in totaal nog een tegoed open hebben staan van 2,4 miljoen euro. Big Bazar heeft de kans gegrepen om gebruik te maken van de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) om haar financiële positie te herstellen en haar schuldeisers tegemoet te komen. Het doel van deze wet is om ondernemingen met gezonde bedrijfsactiviteiten die door een zware schuldenlast failliet dreigen te gaan te helpen met reorganiseren. Deze WHOA-regeling geeft het bedrijf ademruimte tot de zitting die op 7 september ingepland staat.

salaris-bedrijfsleider-big-bazar

Bedrijfsleider bij Big Bazar

Zonder opleiding en werkervaring hoef je voor deze functie niet bij Big Bazar aan te kloppen. De vacature vermeldt dat je als bedrijfsleider een afgeronde MBO niveau 4 opleiding nodig hebt. Tevens vragen ze om minimaal 3 jaar ervaring in de retail, waarvan minimaal 1 jaar in een leidinggevende rol. Voldoe je aan deze voorwaarden, dan kan je als bedrijfsleider bij discounter Big Bazar aan de slag.

Als bedrijfsleider ben je de eindverantwoordelijke van jouw vestiging. Dit houdt in dat je de planningen van je personeel maakt en administratieve taken zoals bankstortingen afhandelt. Dit is echter maar een klein deel van je werk, want zoals Big Bazar het zelf omschrijft: “de meeste tijd steek je de handen uit de mouwen op de winkelvloer”. Voor een functie waarbij 1 jaar werkervaring als leidinggevende is vereist, is dat toch wel een beetje een tegenvaller.

salaris-bedrijfsleider-big-bazar

Het salaris van een bedrijfsleider bij Big Bazar

De belangrijkste vraag is natuurlijk: wat verdien je nu als bedrijfsleider bij Big Bazar? Het gemiddelde salaris voor deze functie ligt tussen de €2.350 en €2.650 bruto per maand. Afhankelijk van je ervaring en de grootte van het filiaal waarvoor je verantwoordelijk bent, zit je aan de bovenkant van dit salaris of juist aan de onderkant. Omgerekend houdt je daar netto tussen de €2.100 en €2.300 per maand aan over. Dat is niet echt een verpot, zeker niet in vergelijk met Action. Die doen het niet alleen qua omzet beter, ook het personeel krijgt beter betaald. Voor dezelfde functie verdient de bedrijfsleider bij Action gemiddeld 500 euro meer per maand.

Qua uren heb je in deze functie keuze uit een 32-, 36- of 40-urige werkweek. In het geval je fulltime werkt heb je recht op 24 vakantiedagen. Dat zijn er 4 meer dan het wettelijke minimum, dus dat hebben ze bij Big Bazar prima geregeld. Bovenop je salaris ontvang je uiteraard de gebruikelijke toeslag van 8% vakantiegeld, maar heb je ook nog recht op een extra personeelskorting van 15%. Zo worden die toch al goedkope producten helemaal spotgoedkoop.

We kunnen ons voorstellen dat je niet echt staat te popelen, maar in alle gevallen heb je zeker iets aan deze tips voor een succesvolle sollicitatie. Als je het een beetje slim aanpakt kun je er meteen een loonsverhoging uitslepen. Zo voorkom dat je bij de slechts betaalde banen van Nederland terechtkomt.