Geld & Carrière

Zoveel salaris verdien je bij het arrestatieteam van de politie

salaris-arrestatieteam-politie
Leden van het arrestatieteam op locatie Foto: @arrestatieteamnl

Als je in dienst bij de Nederlandse politie gaat dan moet je eerst een bekwaamheidstest afleggen. Als je een tijdje in dienst bent dan kun je de vervolgstap naar het arrestatieteam maken (AT). Deze agenten zijn gespecialiseerd in het arresteren van gevaarlijke verdachten. Het AT valt onder de Dienst Speciale Interventies (DSI). Het is gevaarlijk werk, dus wat voor salaris zou daar tegenover staan? Wij hebben dit uitgezocht.

Speciale training is nodig

Als je bij de politie werkt dan kun je jezelf ontwikkelen binnen deze beroepsgroep. Je kunt rechercheur worden, of misschien loop je liever op straat. Dit beroep kent verschillende vertakkingen. Het arrestatieteam behoort tot de vele mogelijkheden van een specialisme binnen het politieapparaat. Dit werk vereist echter een intensieve training. Daarnaast is dit werk niet voor iedereen weggelegd.

Je moet stevig in je schoenen staan, zowel fysiek als mentaal. Een arrestatieteam wordt niet zomaar ingezet. Agenten krijgen te maken met de zwaarste criminelen en personen die een gevaar zijn voor zichzelf en hun omgeving. Er is dus een speciale training nodig om deze functie uit te kunnen oefenen. Deze agenten krijgen te maken met gijzelingen, ontsnappingen, topcriminelen en vuurwapengevaarlijke verdachten.

salaris arrestatieteam recent

Secure voorbereiding en planning

Je kunt niet zomaar solliciteren voor deze functie. Je zal eerst de nodige ervaring bij de politie op moeten doen. Een lid van het AT mag maar één inzet per dag doen, puur vanwege het feit dat deze arrestaties vaak gepaard gaan met het nodige geweld. Het arrestatieteam heeft meerdere taken. Het arresteren van gevaarlijke verdachten is zeker de primaire taak, maar denk ook aan ontvoeringen en kapingen.

Leden van het arrestatieteam zijn dus niet alleen belast met een algemene ‘simpele’ arrestatie. Er gaat een hoop voorverkenning aan vooraf, een plan van aanpak, en het psychologische aspect. Om deze reden gaat er een intensieve training vooraf aan deze functie. ‘Normale’ agenten die dit werk willen doen zullen eerst een training moeten volgen, want het werk van een AT verschilt veel met het werk van een agent op straat.

salaris arretstatieteam gemiddeld.

Salaris lid arrestatieteam

Als je werkt bij het speciale team van de politie, in dit geval het AT, dan ben je nog steeds een agent, maar met extra bevoegdheden en functies. Het niveau van gevaar stijgt, dus je krijgt zeker gevarengeld, en onregelmatigheidstoeslag. Je hebt een basis politie opleiding niveau 3 of 4 nodig om in aanmerking te kunnen komen voor deze functie. Als je voldoet aan alle eisen dan kun je aan de slag.

Het basissalaris van een lid van het arrestatieteam ligt maandelijks op een gemiddeld bedrag van €2.635. Dat is het basissalaris. Als je meer ervaring hebt dan verdien je meer salaris, en dan zitten de bonussen hier nog niet bij opgeteld. De agenten die dit werk doen moeten dus sterk en fit zijn, in elke zin van het woord. Voor meer informatie kun je uiteraard terecht op de website van de politie.

salaris arrestatieteam politie