Geld & Carrière

Het immense salaris van Feyenoord succestrainer Arne Slot

salaris arne slot

Arne Slot is de grote man achter het huidige succes van Feyenoord. De Rotterdammers strijden op alle fronten nog volop mee voor de prijzen, en dat heeft zeker deels te maken met de tactieken van Arne Slot. Maar wat is eigenlijk het salaris van Arne Slot? Wij zochten het voor je uit.

Salaris van Arne Slot

Arne Slot begon zijn trainerscarrière bij SC Cambuur, maar na een korte periode vertrok hij naar AZ om daar als assistent-trainer aan de slag te gaan. Uiteindelijk klom hij op tot hoofdtrainer bij AZ, waar hij een jaarlijks salaris verdiende van €250.000. Bij AZ werd Arne echter ontslagen omdat hij achter de schermen in gesprek zou zijn geweest om Dick Advocaat op te volgen als trainer bij Feyenoord.

Naast een aardig ontslagpremie verdiende Slot hier ook een transfer naar Feyenoord mee. Hoewel Dick Advocaat beweerde dat Slot zijn salaris ongeveer verdubbeld zou worden ten opzichte van AZ, verdient Arne volgens Hans Kraay jr. maar liefst €750.000 per jaar bij Feyenoord. Dit is maar liefst drie keer zoveel als wat hij verdiende bij AZ. Ter vergelijking, Alfred Schreuder verdiende voor zijn wanprestatie bij Ajax een jaarsalaris van €800.000.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Feyenoord Rotterdam (@feyenoord)

Vastgoed van Arne Slot

Naast zijn salaris heeft Arne Slot ook onlangs een herenhuis in Zwolle gekocht voor €1.150.000. Dit herenhuis beschikt over vijf slaapkamers, twee badkamers en 265 vierkante meter aan woonoppervlak. Het herenhuis in Zwolle is niet zijn enige onroerend goed. Hij bezit ook een appartement in Egmond aan Zee met uitzicht op de zee. Deze eigendommen getuigen wel van zijn financiële succes als voetbaltrainer.

Begin februari sloeg Feyenoord nog een bedrag van 3 miljoen euro af van Leeds United om het contract van Arne Slot af te kopen. Naar verluidt zou Arne in de Premier League 4 miljoen euro per jaar kunnen verdienen. Is Arne Slot door al deze successen nog wel te behouden voor Feyenoord, of gaat hij Erik ten Hag achterna naar de grotere clubs in het buitenland?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Feyenoord Rotterdam (@feyenoord)