salaris alfred schreuder
Geld & Carrière

Ajax-trainer Alfred Schreuder scoort een dik vet jaarsalaris

Dat topvoetbal-trainers een mega-vermogen verdienen met hun leidinggevende capaciteiten op het voetbalveld mag duidelijk zijn. Alfred Schreuder is zo’n trainer, die onlangs een lucratief contract als hoofdtrainer bij Ajax tekende. Het tweejarige contract heeft ook nog een optie voor een derde jaar. Maar wat gaat hij verdienen? Wij legden zijn salaris even op de middenstip.

Alfred Schreuder nieuwe trainer van Ajax

Schreuder volgde in mei van dit jaar Erik ten Hag op als hoofdtrainer bij de Amsterdamse voetbalclub. Ten Hag maakte vorig jaar bekend dat hij de overstap zou maken naar Manchester United. De 49-jarige Alfred Schreuder heeft een indrukwekkende staat van dienst als trainer. Hij werkte in 2018 en 2019 al eerder voor Ajax als assistent trainer van Ten Hag, daarom waren de ogen op hem gericht toen Ten Hag besloot om te vertrekken.

Na een uitstapje als assistent-trainer van Ronald Koeman bij FC Barcelona werd hij sinds het begin van dit jaar hoofdtrainer bij het Belgische Club Brugge, waar hij de ploeg tot kampioen wist te leiden. Hij keerde echter niet lang daarna terug naar Ajax, waar hij in mei een contract van twee jaar tekende. Maar hoeveel gaat hij verdienen? Als we zijn contract vergelijken met dat van Erik ten Hag dan mag hij in zijn handen wrijven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Miloš Malenović (@milos.malenovic)

Wat is het salaris van Alfred Schreuder?

Er zijn geen harde cijfers door Ajax of door Schreuder zelf naar buiten gebracht, maar we hebben wel vergelijkingsmateriaal dat ons een indicatie kan geven van zijn verdiensten. Erik ten Hag verdiende bij Ajax een jaarsalaris van 1 miljoen euro. Ook Ronald Koeman verdiende een soortgelijk bedrag toen hij zijn contract bij FC Barcelona verlengde. Dit kan een goede indicatie zijn voor het bedrag dat Schreuder verdient. Hij haalt het echter niet bij het salaris van Louis van Gaal.

Als we op de website van Loonwijzer kijken dan zien we dat een jaarsalaris van 1,5 miljoen euro staat vermeld. Laten we er maar vanuit gaan dat hij ergens in het midden zit. In het contract dat hij bij Club Brugge had stond een afkoopsom van anderhalf miljoen, dat Ajax hoogstwaarschijnlijk heeft betaald om hem binnen te kunnen halen. Hoe dan ook; Alfred Schreuder heeft niets te klagen over zijn salaris bij de Amsterdamse voetbalclub.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alfred Schreuder (@schreuder.official)