salaris-albert-heijn-medewerker-distributiecentrum
Foto: Wikimedia Commons
Geld & Carrière

Dit verdien je als Albert Heijn medewerker in een distributiecentrum of in de winkel

Komen er binnenkort lege schappen in Albert Heijn filialen? Die kans is groot omdat de staking van medewerkers in verschillende AH distributiecentra standhoudt en overslaat naar andere vestigingen. Waar gaat de staking over en wat verdien je als medewerker in een distributiecentrum of winkel van Albert Heijn? We zetten het voor je op een rij.

Staking bij de Albert Heijn distributiecentra

De staking begon maandag en het einde is nog niet in zicht. Daardoor kun je vanaf vandaag al te maken krijgen met lege schappen als je boodschappen gaat doen bij Albert Heijn. Wat is eigenlijk de reden van de staking? Vakbond FNV legde een officiële looneis neer bij de directie van de supermarktketen van 14,3%. De directie wil echter niet verder gaan dan 6% en misschien daarbovenop nog 1 à 2% volgend jaar.

Daarbij wijzen de stakers erop dat voor de bedrijfstop wel goed gezorgd wordt. Moederbedrijf Ahold maakte aan vier bestuurders in totaal 20 miljoen euro aan bonussen over, waarvan 6,5 miljoen euro voor topman Frans Muller. Hij verdient evenveel als 128 gemiddelde werknemers, zo berekende RTL Nieuws.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FNV Vakbond (@fnv_vakbond)

Wat verdien je bij een Albert Heijn distributiecentrum?

De distributiecentra van Albert Heijn vallen onder de cao Logistiek. Een andere cao dus dan de supermarktmedewerkers, die onder de cao van de vereniging van Grootwinkelbedrijven in Levensmiddelen (VGL) vallen.
De cao Logistiek liep 14 april af en er is dus op dit moment nog geen nieuwe. Dit zijn de bedragen zoals vermeld in de aflopende cao, voor magazijnmedewerkers in salarisschaal A:

• Uurloon magazijnmedewerker jonger dan 19: € 7,25
• Uurloon magazijnmedewerker 23 en ouder: € 12,39
• Bruto maandsalaris magazijnmedewerker jonger dan 19: € 1.160,00
• Bruto maandsalaris magazijnmedewerker 23 en ouder: € 1.982,40

Deze bedragen kun je aanvullen met een onder andere een ploegentoeslag, als je voor 7.00 uur ’werkt en/of na 18.00 uur, en/of in het weekend. De toeslag verschilt per dag en is op zondag het hoogst: 100%.

Wat verdien je bij een Albert Heijn supermarkt?

Medewerkers van Albert Heijn supermarkten vallen onder de cao VGL. Die loopt nog tot en met 1 juli 2023. Het laagste salaris in de cao VGL is dat van een 15-jarige vakkenvuller: € 3,66 per uur. Het hoogste salaris is dat van de bedrijfsleider, € 26,13 per uur. Voor een volwassen, gemiddelde medewerker, bijvoorbeeld een kassa- of verkoopmedewerker (salarisschaal B) zien de bedragen er in het eerste functiejaar als volgt uit:

• Uurloon medewerker van 16 jaar: € 5,15
• Uurloon medewerker 23 en ouder: € 12,15
• Bruto maandsalaris medewerker 16 jaar: € 895,50
• Bruto maandsalaris medewerker 23 en ouder: € 2.114,01

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NU.nl (@nu.nl)

Vergelijk de AH salarissen met die van andere beroepen

We zochten al voor een groot aantal beroepen uit wat je ermee verdient. Check bijvoorbeeld bij welke supermarkt je het meest verdient. Ook onderzochten we al de verdiensten van een timmerman, tandarts,  rechter, tegelzetter of leraar op een basisschool.