Geld & Carrière

Dit griezelige salaris verdien je als acteur op Walibi Fright Nights

salaris-acteur-walibi-fright-nights
(Foto: DeLaVrie Media)

Als je er plezier in schept om iemand de stuipen op het lijf te jagen en jezelf comfortabel voelt in de duistere uurtjes van een griezelige avond, dan is een baan als scare actor iets voor jou. Pretpark Walibi verandert tussen 6 oktober en 28 oktober na zonsondergang in Fright Nights, de plek waar je wil zijn voor griezelig vermaak. Jij kunt als scare actor mensen kippenvel bezorgen, tegen betaling. Laat jezelf schminken tot de meest gruwelijke versie van jezelf en draag je steentje bij, maar wat voor salaris verdient een acteur op Walibi Fright Nights? Wij hebben het uitgezocht.

Walibi Fright Nights

Halloween Fright Nights begon als een kleine toevoeging aan de sfeer van het park tijdens de periode voorafgaand aan Halloween, toen heette het park nog Six Flags Holland. De spectaculaire spookhuizen, shows, techniek en Eddie de Clown werden pas later aan het format toegevoegd. Tot 2004 werd Fright Nights om 18:00 geopend door middel van ‘De Processie’. Dit was niets meer dan een stel zombies en monsters die het park betraden en een optocht hielden.

Dit werd met veel enthousiasme van het publiek ontvangen, wat voor het bestuur de aanleiding werd om er een groter evenement van te maken. Dit gebeurde echter pas nadat Six Flags zich terugtrok uit Nederland en het park vanaf 2005 door het leven ging als Walibi World. Er werden spookhuizen gebouwd, en de ‘Trail of Terror’ werd uitgebreid. In 2007 was Fright Nights al groter dan ooit.

Tegenwoordig is Walibi Fright Nights een terugkerend evenement waarvoor scare actors graag auditie doen. Deze acteurs doen het werk niet alleen voor het geld, ze hebben er ook plezier in. Want wat is er nou leuker dan mensen de stuipen op het lijf jagen? Je komt echter niet zomaar door de selectie heen. Als jij als scare actor rond wil dwalen op het terrein van Walibi, dan zal je over de nodige acteer skills moeten beschikken.

Het salaris van een acteur op Walibi Fright Nights

Je moet minstens de leeftijd van 18 jaar hebben als je wil solliciteren als scare actor bij Walibi Fright Nights. Je maakt deel uit van een team zombies, piraten, vogelverschrikkers en andere creepy figuren. Samen zorgen jullie ervoor dat de bezoekers een gruwelijk spannende avond gaan beleven. Een flinke dosis horror creëren behoort tot een van de kerntaken van een scare actor. Voor al die moeite mag best een griezelig uurloon worden gegeven.

Je verdient niet zoveel salaris als een hbo-docent, maar zij hebben dan ook niet zo’n spannende baan. Medewerkers die 18 jaar zijn verdienen tijdens Walibi Fright Nights een bruto uurloon van € 8,45. Ben je 19 jaar, dan wordt dat € 9,89. Vanaf 20 jaar stijgt dat naar € 11,54 en vanaf 21 jaar dan krijg je als acteur een uurloon van € 14,43 op je rekening bijgeschreven. Deze loontabel is dus gebonden aan leeftijd.

salaris-zombie-walibi-fright-nights

Werken als scare actor tijdens Halloween

Je wordt niet zomaar aangenomen voor het Fright Nights evenement bij Walibi. Je zal over een juiste dosis acteertalent moeten beschikken. Je moet mensen kunnen laten schrikken. Potentiële zombies en clowns moeten dus eerst auditie doen bij het pretpark. Je moet kunnen lopen als engnek en onverwacht de aanval in kunnen zetten als er iemand in de buurt komt. Een deskundige jury zal je vaardigheden uitgebreid beoordelen. Als je erdoor bent dan kun je aan de slag als scare actor tijdens Walibi Fright Nights.

Als je bent aangenomen dan kun je rekenen op een deskundig team van schminkers die jou omtoveren tot het engste Halloween-figuur van Nederland. Het is de bedoeling dat je er zo angstaanjagend mogelijk uit komt te zien. Als je vervolgens aan de slag kunt dan wordt je onderdeel van een team van freaks en demonen die de bezoekers de engste avond van hun leven gaan bezorgen. Naast het feit dat het leuk is om te doen krijg je er ook voor betaald.