saaie banen
Geld & Carrière

Deze 5 saaie banen leveren verrassend veel geld op

De ene baan is de andere niet, en dat geldt ook voor de interesses van mensen. De ene persoon wil niets liever dan de hele dag ‘on the road’ zijn, terwijl anderen het liefste achter een bureau bedrijfsmodellen in elkaar zitten te knutselen. Er bestaan saaie banen die simpelweg te geestdodend voor woorden zijn, en daarom waarschijnlijk erg goed verdienen. We hebben vijf van dit soort functies opgezocht.

Saaie banen met een goed salaris

Sommige functies worden door de meeste mensen gehaat, en worden dus ontweken. Maar er zal toch iemand gebeld moeten worden als het riool verstopt is, en iemand zal het vuilnis op moeten halen, niet dan? Om deze reden verdient de gemiddelde vuilnisman of rioolreiniger niet slecht. Er zijn ook baantjes die niet smerig zijn, maar ronduit saai, en ook deze baantjes verdienen verrassend goed.

De onderstaande baantjes behoren misschien niet tot de 11 smerigste beroepen, maar het zijn wel functie waar veel mensen liever niet op solliciteren. Er staat dus vaak een ‘passende financiële compensatie’ tegenover, waardoor er mensen zijn die over de streep worden getrokken. We hebben vijf saaie functies op een rijtje gezet.

saaie banen betaald

1. Accountant

Als je graag met cijfers werkt dan kun je met deze baan je hart ophalen, want een accountant heeft een controlerende rol mbt financiële overzichten en jaarafrekeningen. Het is een verantwoordelijke baan, want er gaat veel geld in om. Grote bedrijven moeten hun jaarrekening vaak samen met een accountantsverklaring aanleveren. Deze saaie baan levert je tussen de 3.100 en 4.200 euro per maand op.

2. CCO

Een commercieel directeur is onderdeel van het dagelijkse bestuur van een bedrijf, en kan geestdodend zijn, want vaak komt een CCO (chief commercial officer) niet achter zijn bureau vandaan. Hij of zij heeft echter wel het lot van een bedrijf in handen, dus daar hoor een passend salaris bij, dat op kan lopen tot gemiddeld 11.000 euro per maand, afhankelijk van het bedrijf.

saaie banen cco

3. Onderzoeker klinische chemie

Bij deze functie kijk je de hele dag door een microscoop tussen de muren van een ziekenhuislaboratorium. Er gaat een flinke studie aan vooraf, en spannend is de functie zeker niet, maar er staat wel een flink salaris tegenover. De hele dag zoeken naar ziektes en afwijkingen van mensen is secuur maar saai werk, het levert wel 15.000 tot 20.000 euro per maand op.

4. Manager Bibliotheek

Als je snel in slaap valt tijdens het lezen van een boek dan is deze functie niets voor jou. Als je van een goed boek en stilte houdt dan kun je met deze functie een prima salaris verdienen. Je zorgt ervoor dat bepaalde boeken worden ingekocht, het archiveren van informatie, en het aansturen van medewerkers die belast zijn met de verhuren van boeken. Dit saaie baantje zorgt voor ruim 5000 euro per maand op je salarisstrookje.

5. Tax Manager

Als je gek op belastingen bent dan moet je vooral verder lezen. Een Tax Manager (een duur Engels woord voor fiscalist) regelt de (internationale) belastingen van grote bedrijven. Het hoogtepunt van dit werk is het bijwonen van ‘tax conferenties’ waar je betaald naar urenlange gesprekken over belastingen mag luisteren. Als je deze functie aanneemt verdien je gemiddeld 7.000 euro per maand.

saaie banen tax manager