ryan reynolds
Geld & Carrière

Acteurs Ryan Reynolds en Rob McElhenney kopen voetbalclub uit Wales

De in Vancouver geboren Hollywood-ster mocht zich een jaar geleden officieel mede-eigenaar noemen van de uit Wales afkomstige voetbalclub Wrexham AFC. Hij besloot deze stormachtige weg te bewandelen met mede-acteur Rob McElhenney. Hoe is dit bijzondere verhaal tot stand gekomen?

Ryan Reynolds en Rob McElhenney

Het is inmiddels een jaar geleden dat de Canadese Ryan Reynolds en de Amerikaanse acteur en producer Rob McElhenney meer dan $ 3,4 miljoen neertelde voor de aankoop van Wrexham Association Football Club. Hiermee heeft de club die op het randje van de afgrond stond een golf van internationale aandacht gekregen.

In de afgelopen jaren is Reynolds gerangschikt als een van de best betaalde acteurs van de wereld. Met hoofdrollen in films als de Netflix-hit The Adam Project en Deadpool, is de Canadese acteur één van de bekendste gezichten in de entertainment-industrie. McElhenney daarentegen is vooral bekend als de bedenker en ster van de langlopende sitcom It’s Always Sunny in Philadelphia.

Mega-investering in voetbalclub

In 2020 ging het tweetal naar verluidt op zoek naar een voetbalclub die ze konden kopen. Ze keken hierbij naar een hele lijst van criteria, waaronder de achterban en het ‘storytelling’ element. De voetbalclub uit Noord-Wales bleek de beste kandidaat. Reynolds zei hierover in een interview met de BBC:

“De Wrexham-club is ongelooflijk. Nog ongelooflijker is de gemeenschap eromheen. Dit is zowel een investering project in de Wrexham Red Dragons als een investering in de gemeenschap.” De in 1864 opgerichte club is al jarenlang een begrip in de regio, met duizenden fans die nog ieder weekend de wedstrijden komen bezoeken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Maximum Effort (@maximumeffort)

Welcome To Wrexham documentaire

De nieuwe eigenaren van de club uit Noord-Wales hebben ook besloten om een nieuwe documentaireserie genaamd Welcome To Wrexham te gaan maken, die zal verschijnen op FX in de Verenigde Staten en Disney+ in het VK. De docuserie zal de weg laten zien die de voetbalclub gaat afleggen om de top te bereiken.

“Voorheen was Wrexham op veel plaatsen vrij onbekend”, aldus Spencer Harris, voormalig directeur en mede-eigenaar van de club. Nu, zei hij, voelt het alsof de stad en de voetbalclub ‘bijna het centrum van het universum’ zijn geworden. Wij kunnen niet wachten wat deze voetbalclub ons gaat brengen in de toekomst.