ruilen-paperclip-huis-kopen
Geld & Carrière

Deze blogger ging van paperclip naar eigen huis in 1 jaar

Het grootste gedeelte van mensen die een huis kopen, sluiten ze een hypotheek af. Met een beetje creativiteit en een flinke dosis doorzettingsvermogen is dit helemaal niet nodig. Als we een voorbeeld aan de Canadese blogger Kyle McDonald nemen, dan hebben we niet meer nodig dan een enkele paperclip. Hij wist binnen een jaar tijd met de investering van een paperclip een huis in zijn bezit te krijgen.

Van rode paperclip naar kopen van huis

Blogger Kyle McDonald bood enige tijd geleden een enkele paperclip op internet aan. Deze rode paperclip werd de start van een ruil-avontuur dat zijn weerga niet kende. Zijn uiteindelijke doel was in het bezit komen van een huis in Canada. De paperclip ruilde hij al snel tegen een balpen dat de vorm van een vis had. Deze balpen ruilde hij tegen een deurknop met het gezicht van E.T. Hij ruilde op dezelfde dag nog eens elf keer van een item.

Het feit dat zijn ruilhandel veel aandacht in de media kreeg zal zonder twijfel hebben meegeholpen, maar hij kreeg het binnen 24 uur voor elkaar om een middag met rockster Alice Cooper door te brengen. Tot ieders verbazing ruilde hij deze gelegenheid om tegen een elektrisch aangedreven sneeuwbol. Blijkbaar zag de blogger zelf meerwaarde in deze ruil, want een uitje met de bovengenoemde rockster ruilde hij zonder twijfel om.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kala (@kala.rent)

Binnen een jaar een eigen huis

Kyle geloofde in zijn avontuur, en bood de sneeuwbol aan. Dankzij de enorme aandacht in de media kreeg tv-acteur Corbin Bernsen lucht van de ruilhandel van McDonald, en is toevallig zelf een fervent verzamelaar van sneeuwbollen. De acteur wilde het exemplaar dat Kyle in zijn bezit had graag hebben, en bood hem in ruil een betaalde rol in een film aan. De waardevolle rol in de film bleek goud in de handen van de blogger.

Toen bekend werd dat McDonald de filmrol in wilde ruilen tegen iets waardevollers, besloten de inwoners van het Canadese plaatsje Kipling dat een inwoner van hun dorpje de rol moest krijgen, en kochten collectief een huis. Dit huis werd aan Kyle aangeboden, die daarmee zijn ruiltocht af kon sluiten. Hij accepteerde de ruil, en werd daarmee de eigenaar van een koophuis.