Geld & Carrière

Ron Simpson over The Inspiration Academy: ‘Missie moet angstaanjagend en aantrekkelijk tegelijk zijn’

ron-simpson-the-inspiration-academy-samsung-skybox
Foto: Instagram @ronsimpson

Samsung en Skybox hebben de handen ineen geslagen om The Inspiration Academy te lanceren. Een programma om jonge mensen te inspireren voor hun toekomst. The Inspiration Academy zal voor iedereen kosteloos beschikbaar worden gesteld. Manly was uitgenodigd op de kick-off van het programma, waar onder andere Rico Verhoeven samen met zijn manager sprak. Wij kregen de kans om na dit event in gesprek te gaan met Skybox-oprichter en een van de creatiefste ondernemers van Nederland: Ron Simpson. Een gesprek over creatieve dagen, inspiratie opwekken, je algoritme hacken en The Inspiration Academy.

Creatief ondernemer Ron Simpson

Als je het CV van Ron Simpson bekijkt lijkt het alsof hij al meerdere levens achter de rug heeft. Van het begeleiden van bekende artiesten en acteurs, MC’en op alle Nederlandse festivals, zelf feesten organiseren, een boek schrijven tot aan de succesvolle Avocado Show mede-oprichten. Momenteel is hij vooral bezig met zijn nieuwe bedrijf: Skybox. Dit is het platform voor motivatie en creativiteit. Skybox organiseert next level events en is zowel online als offline actief.

Als je van iemand kunt leren over creativiteit en inspiratie is het Ron Simpson wel. Geen wonder dat Samsung en Skybox in gesprek gingen om uiteindelijk samen The Inspiration Academy op te zetten. The Inspiration Academy is een kosteloos nieuw inspiratieplatform voor de professionals van nu. Op dit platform zullen veel bekende en succesvolle artiesten, ondernemers en andere creatievelingen hun tips & tricks delen.

Skybox-samsung-ron-simpson-interview
Kick-off van The Inspiration Academy

Ron, wat is inspiratie eigenlijk voor jou?

“Voor mij is inspiratie de bron van heel veel dingen. Of het nou ondernemen, succes of plezier is, het begint meestal bij inspiratie. Als ik een idee heb voel ik me 9 van de 10 keer geïnspireerd of uitgedaagd. Dan pas ik creativiteit toe en dan komt er van alles en nog wat voorbij. Van zinnen, foto’s tot kleuren. Inspiratie kan van alles zijn.

Zodra ik weet wat het moet worden gaat mijn drive keer duizend. Er klikt iets en dan ga ik er alles over lezen en dingen uitschrijven. Deze vorm van inspiratie is voor mij het beste gevoel en streef ik altijd na. Vergelijkbaar met het gevoel wat een artiest moet hebben als hij een hit aan het maken is.”

Voel je dagelijks deze inspiratie en creativiteit?

“Ik weet als ik opsta al wat voor dag het gaat worden. Soms weet je zodra je opstaat dat je zelf niets creatiefs gaat toevoegen aan de wereld. Dan besef ik dat het niet mijn dag is en ga ik gewoon genieten van de creativiteit van andere mensen. Aan de andere kant sta ik soms op en weet ik direct dat het een gevaarlijke dag gaat worden. Op die dagen wil ik alle vragen beantwoorden die ik in mijn hoofd heb en gaat alles vloeien.”

Wie of wat inspireert jou?

“Heb je even, haha? Ik vind momenteel David Grutman heel erg inspirerend. Hij heeft zichzelf opgewerkt van barman en heeft inmiddels meerdere restaurants in Miami, heeft daar alle nachtclubs die er toe doen, een bloedmooie vrouw, kinderen en hangt de hele dag met David Beckham. Hij heeft ongeveer 15 bedrijven die stuk voor stuk een hit zijn. Ik vraag me nog steeds af hoe hij dit allemaal doet.

Een inspiratie van Nederlandse bodem is voor mij Borre Akkersdijk (ByBorre). Een ondernemer die textiel ontwikkeld en de stoffen van de toekomst maakt en deze verkoopt aan de grootste merken. Daarnaast is Talisia Misiedjan ook iemand waar ik tegenop kijk. Zij is mede-eigenaar van Million Faces (management- en castingbureau ) en begeleidt zoveel mensen die er echt toe doen in Nederland, terwijl ze nog steeds enorm relaxt is en je erg met haar kunt lachen. Ik omring me graag met mensen die me inspireren en waar ik tegenop kijk.”

Wat zijn tips voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie?

“Je kunt pas creatief zijn als je lang genoeg kunt afdwalen. Daarnaast kun je inspiratie wel cureren. Ik kwam er achter dat ik zestig keer per dag Instagram opende. Wat krijg ik daar eigenlijk voor terug? Ik ben toen mijn Instagram beter gaan inrichten. Zo ben ik alleen nog maar inspirerende dingen gaan volgen. Van mode, muziek, AI tot trendwatchers. Dat werkt voor mij beter dan jezelf afleren om niet meer op Instagram te kijken.”

Je lijkt me iemand die leeft op creativiteit en inspiratie. Hoe zorg je dat je constant geïnspireerd blijft?

“Door alles te cureren en daar bewust van te zijn. Dat gaat verder dan alleen mijn social media feed. Met wie ik omga, wat ik lees en kijk, wat ik eet, tot de plekken waar ik kom. Dat zorgt voor veel inspiratie. Daarnaast ben ik een positieve problemen magneet. Ik wil degene zijn aan wie mensen denken als ze een creatieve uitdaging hebben. Op die manier blijft het altijd spannend en uitdagend.”

Wat is de missie van The Inspiration Academy?

“Het is onze grote missie om de toekomst te inspireren. Dat komt vooral omdat geïnspireerd zijn iets is wat ik nastreef en dagelijks probeer te bereiken. Daarnaast fascineert de toekomst mij, veel meer dan de geschiedenis. Het is uiteindelijk het doel om 100.000 young professionals te bereiken met The Inspiration Academy. Waarom dit aantal? Ik ga aan van missies die angstaanjagend en aantrekkelijk tegelijk zijn.”

@theinspirationacademy Op zoek naar nieuwe inspiratie? Krijg alle tips, tricks en échte verhalen van de besten uit hun vak! Van wereldkampioenen als @Rico Verhoeven tot hit-artiesten als Zoë Tauran en topondernemers als Brahim Fouradi en award winning creatievelingen als Louis van Baar. Mis het niet, volg ons hier en meld je gratis aan. 🔥 #theinspirationacademynl #samsungnederland #skybox #motivatie #zelfontwikkeling ♬ original sound – The Inspiration Academy

Wat maakt de samenwerking tussen Skybox en Samsung zo sterk?

“Bij dit idee wisten we direct dat Samsung de beste partner zou zijn. Samsung is tech-related, denkt groot, is bezig met de toekomst en heeft een gedeelde visie. We leren van deze samenwerking en onze werelden liggen dicht bij elkaar. Uiteindelijk zijn we na twee jaar lang praten met Samsung tot een schaalbare en interessante samenwerking gekomen. Samen durven we echt iets heel groots te bouwen: think big past echt bij beide bedrijven.”

Wat staat er op het programma bij The Inspiration Academy?

“Heel veel inspiratie en toffe sprekers. Van Demy de Zeeuw tot Nasrdin Dchar en van Louis van Baar (content maker van Martin Garrix) tot gamers en atleten. Het gaat veel over de verhalen achter het grote succes. En het kost je niets, behalve de tijd die je in het programma investeert.”

Schrijf je nu in via www.theinspirationacademy.nl.