Rolls-Royce Spirit of Innovation
Tech

Rolls-Royce Spirit of Innovation is het snelste elektrische vliegtuig ter wereld

De meeste mensen kennen het merk Rolls-Royce natuurlijk van hun gruwelijk mooie auto’s. Maar wist je dat de dochteronderneming van BMW hun focus ook legt op het ontwerpen van elektrische vliegtuigen? Het merk beweerd dat het Rolls-Royce Spirit of Innovation team het snelste elektrische voertuig ter wereld heeft ontwikkeld. Over moderne technologie gesproken.

Rolls-Royce Spirit of Innovation

Het e-vliegtuig van Rolls Royce is ontworpen in samenwerking met elektromotor fabrikant YASA en luchtvaart startup Electroflight, en hoewel het elektrische vliegtuig al verschillende snelheidsrecords heeft verbroken, moeten deze vluchtgegevens nog officieel bevestigd worden.

Ook was het doel van dit project om emissievrije vliegreizen een stap dichter bij het grote publiek te brengen. Sterker nog, de routekaart van het bedrijf geeft expliciet aan dat het de bedoeling is om al hun ontwerpen tegen 2050 volledig uitstoot-vrij te maken.

E-vliegtuig

Ook beweerd Rolls-Royce dat de Spirit of Innovation ondersteund wordt door “het krachtigste batterijpakket dat ooit voor een vliegtuig is gemaakt”. Volgens de factsheet bevat het vliegtuig maar liefst 6.480 batterijcellen, wat ongeveer evenveel vermogen heeft om 7.500 smartphones op te laden.

Het bedrijf deelde eerder hun doel om het e-vliegtuig een snelheid van 480 km/u te laten bereiken, in de hoop om het vorige record, wat op naam staat van een elektrisch vliegtuig van Siemens (337 km/u) uit 2017, te verbreken. Deze test lijkt nu gelukt te zijn, en daarmee doet het bedrijf een stap in de goede richting.

rolls royce spirit of innovation

Gezien het feit dat er dagelijks honderden privéjets door de lucht vliegen, is het duidelijk dat de wereld een groot probleem heeft met privéjets. Iets waar we uiteindelijk allemaal last van zullen krijgen. Als vliegtuigen als de Rolls-Royce Spirit of Innovation levensvatbaar blijken te zijn, zal de planeet er alleen maar beter op worden.

rolls royce spirit of innovation

rolls royce spirit of innovation