rolex-waardestijging-doorverkopen
Geld & Carrière

Dit is waarom je Rolex in waarde stijgt zodra je de winkel uitloopt

Wist je dat wanneer je een gloednieuwe Rolex horloge hebt gekocht bij een officiële verkoper, dit horloge meer waard is wanneer je het direct zou doorverkopen? Maar hoe kan het dat de waarde van een Rolex zo snel stijgt zodra je het doorverkoopt? In dit artikel zullen we de fascinerende wereld van waardevermeerdering van luxe horloges, zoals Rolex, verkennen.

Dure horloges doorverkopen

Wanneer het gaat om luxe horloges, zoals Rolex, is het geen geheim dat deze vaak aanzienlijk in waarde stijgen zodra ze de winkel verlaten. Er zijn verschillende redenen waarom dit gebeurt. De beperkte beschikbaarheid van bepaalde Rolex-modellen en de lange wachtlijsten versterken de vraag naar deze horloges. Hierdoor ontstaat er een kloof tussen vraag en aanbod, waardoor de prijzen op de secundaire markt vaak hoger zijn als jij een nieuwe Rolex koopt.

Het verkrijgen van een gewilde Rolex kan een uitdaging zijn, zelfs als je bereid bent om de volle prijs te betalen. Het opbouwen van een relatie met een officiële Rolex-verkoper kan veel tijd en moeite kosten. Ondanks dat er elk jaar nieuwe Rolex modellen bijkomen, hebben de verkopers vaak te maken met lange wachtlijsten en strenge beperkingen van Rolex zelf. Hierdoor kan het moeilijk zijn om precies het gewenste horloge te krijgen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ROLEX (@rolex)

Exclusieve Rolex horloges in trek

Ook is er sprake van een gereguleerde markt. Rolex hanteert een strikt beleid waarbij ze de prijzen op de secundaire markt willen beheersen. Dit doen ze door beperkte leveringen aan officiële dealers en een controle op de doorverkoop van horloges. Het doel is om de waarde en exclusiviteit van Rolex horloges te behouden. Deze beperkingen dragen bij aan de hogere prijzen op de secundaire markt, omdat de vraag vaak groter is dan het aanbod.

Als je een Datejust met van 36 mm koopt, betaal je hier € 8.950 voor bij een officieel verkooppunt. Op de doorverkoop markt betaal je hier al snel € 12.000 voor. Waardoor je een directe stijging hebt van 25% op je aankoop als je dat horloge weet te kopen. Als je er toch voor kiest om een tweedehands Rolex te kopen, moet je natuurlijk wel weten of een Rolex echt of nep is.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ROLEX (@rolex)