rolex kopen hier op letten
Style

Dit moet je absoluut weten voordat je een Rolex gaat kopen

Rolex is al decennia lang een iconisch horlogemerk en het kopen van een Rolex is voor velen een symbolische mijlpaal. Misschien ben jij wel aan het overwegen om een van de nieuwste Rolex modellen op de kop te tikken. Maar voordat je zo’n kostbaar horloge koopt, zijn er enkele belangrijke dingen die je moet weten. 

Nieuwe of tweedehands Rolex kopen?

Als je een Rolex wilt kopen, is een van de eerste beslissingen die je moet nemen of je een nieuwe of tweedehands Rolex wilt. Het voordeel van een nieuwe Rolex is dat het horloge ongebruikt en ongedragen is en dat je volledig kunt vertrouwen op de garantie van de fabrikant.

Alhoewel het misschien raar voelt om met een horloge rond te lopen dat al gedragen is door iemand anders, is een tweedehands horloge natuurlijk wel een meer goedkopere optie voor een Rolex. Daarnaast is de kwaliteit van Rolex zo goed dat je het bijna niet kan zien dat iemand anders het al heeft gedragen. Bovendien zijn er bij enkele modellen jarenlange wachtrijen om het horloge te kopen, waardoor je in sommige gevallen bijna geen andere keuze hebt om het tweedehands te halen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ROLEX (@rolex)

Hoe kies je het juiste Rolex-model?

Als je hebt besloten om een Rolex te kopen, moet je natuurlijk het juiste Rolex model kiezen. Er zijn talloze modellen beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken, stijlen en kleuren. Het is belangrijk om een model te kiezen dat bij jouw persoonlijke stijl past.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de klassieke look van de Rolex Datejust of zelfs een Rolex 1908 of toch voor de sportieve uitstraling van de Rolex Submariner. Houd ook rekening met de kleur van het horloge en kies een kleur die past bij jouw persoonlijke smaak en stijl.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ROLEX (@rolex)

Hoe weet je zeker dat een Rolex echt is?

Tot slot is het belangrijk om te weten of het horloge dat je koopt een echte Rolex is. Er zijn helaas veel nep Rolex horloges op de markt en het is dus belangrijk om te weten hoe je een echte Rolex van een neppe Rolex kunt onderscheiden. Let bijvoorbeeld op de afwerking en kwaliteit van het horloge, controleer de echtheid van het serienummer en vraag om de papieren van het horloge.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ROLEX (@rolex)