Geld & Carrière

In deze vijf Rolex modellen kun je het beste investeren

rolex investeren

Horloges worden tegenwoordig niet alleen maar gekocht als praktische accessoire. Steeds meer mensen zien horloges als een waardevaste investering op lange termijn. Investeren in horloges wordt dus steeds vaker gedaan. Rolex is veruit het meest populaire merk waar beleggers hun geld in stoppen. Maar wat zijn de beste modellen waar je in kunt investeren? We hebben er vijf op een rij gezet.

Beleggen in een Rolex horloges

Rolex heeft onlangs de nieuwe horloge modellen voor 2022 gelanceerd. Het merk heeft tientallen modellen in verschillende prijsklassen, dus is het verstandig om uit te zoeken welke modellen van het merk op termijn het meeste op kunnen leveren. Je kunt voor 3000 euro al investeren in een Rolex, daarvoor koop je bijvoorbeeld een Oyster Perpetual uit 1975. Voor nieuwere modellen in doos staan lange wachtrijen bij de dealer.

Het merk Rolex staat in de top 5 duurste horloges ter wereld, en zijn dus erg geliefd onder investeerders. Veel van hen kiezen voor vintage modellen, die betaalbaarder zijn, en op termijn sterk in waarde kunnen stijgen. Een voorbeeld hiervan is de 36mm Rolex Datejust. Die waren voorheen te koop voor €2.500, maar zijn nu niet meer te krijgen onder €5000. Dit zegt al genoeg over het nut van investeren in een Rolex.

rolex oyster perpetual

De beste Rolex modellen om in te investeren

Als je besluit om te investeren in een Rolex horloge dan zul je je moeten verdiepen in de markt. Stel een portefeuille samen waarin je Rolex modellen zet die interessant zijn om in te investeren. Je kunt op internet de waarde van deze modellen in de gaten houden. Na verloop van tijd krijg je er gevoel voor, en kun je gaan beleggen.

Wij weten uiteraard niet hoeveel je te besteden hebt, maar als we het een beetje betaalbaar willen houden dan willen we je niet vastpinnen op de horlogecollectie van Lil Kleine, die daar een Rolex Day Date tussen heeft zitten waarvoor je minimaal €40.000 neer moet tellen. We hebben hieronder vijf modellen uitgestald die de moeite waard zijn om in te investeren.

rolex goud

1. Rolex Submariner

Deze klassieker blijft in waarde stijgen, en dan vooral het model ‘Hulk’ (116610LV.) Dit model werd gefabriceerd van 2010 tot 2011, waarna zijn opvolger, model 126610LV op de markt kwam. De gemiddelde marktwaarde van 116610LV was in 2011 nog €5.979, maar is inmiddels tien jaar later gestegen tot €17.114. Dat is een rendement van €1000 per jaar. Dit model is dus een prima investering.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door R.S2021 (@rolex_sublv)

2. Rolex GMT-Master II

De Rolex GMT-Master II is op dit moment een zeer populair model. De modellen ‘Pepsi’ (126710BLRO) en ‘Batgirl’ (126710BLNR) zijn de populairste modellen waar veel vraag naar is. Voor een investering met een snel en hoog rendement zijn deze modellen minder interessant. Dit model is wel geschikt voor een langere termijninvestering. De stijgende trend in waarde loopt al vanaf 2010, van €4.507 tot heden € 10.981.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Grace Timewatch (@gracetimewatch)

3. Rolex Daytona

De Rolex Daytona is mateloos populair en is nieuw bijna niet te verkrijgen. De wachttijd om er eentje te kunnen kopen in een Rolex winkel is enorm, daarom zoeken investeerders vaak naar tweedehands modellen op de grijze markt. Als je je handen kunt leggen op een Daytona model 116520 full set, het liefste ongedragen, en in doos, dan moet je hem kopen en afwachten. De waarde schiet jaarlijks omhoog.

4. Rolex Oyster Perpetual

We benoemden de Oyster Perpetual al eerder in dit artikel, en niet zonder reden. Dit model wordt ook wel ‘het instapmodel’ genoemd, vanwege de redelijke betaalbaarheid. Het model met referentienummer 114300 steeg in 2020 binnen een jaar van €5.541 naar €7.212. Nu schommelt de waarde van dit model tussen de €7000 en €10.00. Een prima model om in te investeren als je het ons vraagt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door jaya comp (@jayacom_)

5. Rolex Air-King

De Rolex Air-King kan zomaar een snel rendement opleveren. Het is een ondergewaardeerd model dat steeds vaker opduikt. Vooral het model met referentie 119600 is een goede investering. Men verwacht dat de productie van dit model binnenkort stopt, wat de waarde doet stijgen. Dit model wordt op dit moment verhandeld tussen de €6000 en €8000. Dat ligt bijna €2000 boven de catalogusprijs. Dus dat zegt genoeg.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @allwatchedup