Geld & Carrière

De Rolex collectie van tennislegende Roger Federer is jaloersmakend

horlogecollectie roger federer

We weten dat succesvolle topsporters hun naam graag aan een exclusief horlogemerk verbinden en vice versa. Toptennisser Roger Federer deed daar nog een schepje bovenop. De Zwitserse tennisser is namelijk de bekendste ambassadeur van Rolex. We zien hem daarom regelmatig met de nieuwste modellen om zijn pols. Maar hoe groot is zijn horlogecollectie? Wij zochten het uit.

Roger Federer: topsporter en stijlicoon

Roger Federer heeft als ambassadeur uiteraard verschillende Rolex modellen in zijn kast of kluis liggen. Topsporters zijn ook vaak echte stijliconen en dragen veelal een bepaald type horloge waar ze een contract mee hebben. Zo zien we tennislegende Rafael Nadal vaak met een Richard Mille om zijn pols. Hij heeft zelfs samen met het merk een horloge ontworpen dat zijn naam draagt.

Roger Federer heeft een innige band met Rolex. Het feit dat hij tijdens zijn zeer succesvolle carrière maar liefst 20 Grand Slams wist te winnen heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de interesse van Rolex in de tennisser. Zijn nieuwste Rolex droeg hij tijdens een recente huldiging voor voormalige kampioenen op Wimbledon. Hij droeg daar een splinternieuwe Rolex Cosmograph Daytona ‘Orange’ van 86.750 dollar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door INSANE LUXURY (@insaneluxurylife)

De Rolex en horlogecollectie van Roger Federer

Maar de bovengenoemde Rolex is niet het enige model dat in het bezit is van Federer. De tennisser heeft een gigantische voorraad aan Rolexen modellen tot zijn beschikking. Hij is al sinds 2003 een ‘horloge partner’ van het merk, en dat levert hen beiden een hoop geld op. Roger Federer wordt zelfs op de website van het merk bedankt voor zijn onschatbare bijdrage aan de tennissport.

Het mag dus duidelijk zijn dat de Zwitserse tennisser en het Zwitserse horlogemerk graag bij elkaar op bezoek komen. Federer heeft niet alleen een merk om zichzelf heen gebouwd, maar heeft ook het merk Rolex naar grote hoogten laten stijgen. We hebben de collectie horloges van Federer hieronder op een rijtje geplaatst. Het zijn dus niet alleen zijn gouden medailles die glanzen in zijn kast. Check hieronder zijn imposante collectie uurwerken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Roger Federer (@rogerfederer)

Rolex Oyster Perpetual 41 Green

De Rolex Oyster Perpetual 41 Green komt uit de vernieuwde Oyster Perpetual lijn. Dit model is populair onder investeerders in Rolex omdat de instapprijs relatief laag is. Dit model kost 6.150 dollar.

Rolex Oyster Perpetual 41 Yellow

Dit model uit de Oyster Perpetual-lijn is een stuk prijziger dan zijn broertje met de groene wijzerplaat. Dat komt omdat Rolex in 2022 is gestopt met het plaatsen van gele wijzerplaten in dit model. Daarom is de Oyster Perpetual 41 Yellow nu bijna 20.000 dollar waard.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Chrono King (@thechronoking)

Rolex GMT-Master II ‘Batman’

Federer heeft de voorkeur voor stalen Rolexen. Dit model heeft de bijnaam ‘Batman’ vanwege zijn zwart en blauwe accenten. Dit model heeft vier wijzers, waarvan er eentje een andere tijdzone aangeeft. Dit model is favoriet onder liefhebbers van Rolex. De GMT-Master II is te koop voor 10.550 dollar.

Rolex GMT-Master II ‘Lefty’

Dit model was enigszins spraakmakend toen het op de markt kwam. Dit was vanwege het feit dat deze voor linkshandige mensen werd gepresenteerd. Ook het kroontje en de datum staat links op de cijferplaat. De Rolex GMT-Master II kost 11.250 dollar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Good Old Times Watches (@got_watches)

Rolex Day-Date Platinum (ref. 218206)

Dit is een Rolex-horloge dat bijna niet meer te verkrijgen is. Het model met referentienummer 218206 lijkt een customized model, maar dat is het niet. De cijfers op de plaat zijn bijna niet te zien, wat dit model uniek maakt ten opzichte van andere modellen. Deze kost maar liefst 76.000 dollar.

Rolex Day-Date Rose Gold met groene wijzerplaat

De Rolex Day-Date Rose Gold met groene cijferplaat is ook een uniek exemplaar in de collectie van de toptennisser. De liefhebbers van Rolex zijn echter verdeeld over een gouden horloge met een groene cijferplaat, maar dat maakt niets uit voor Federer, die stopt hem gewoon bij zijn collectie voor 40.350 dollar

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Roger Federer (@rogerfederer)

Rolex Day-Date Rose Gold met bruine wijzerplaat

De Rolex Day-Date met bruine wijzerplaat lijkt erg veel op zijn bovengenoemde broertje, alleen heeft dit model diamanten cijfers. Dit zeldzame en exclusieve model is te koop voor 40.350 dollar. Een schijntje voor de schatrijke topsporter. Ook voetballer Memphis Depay draagt dit model.

Rolex Sky-Dweller

De Rolex Sky-Dweller is een ingewikkeld stukje horloge kunst. Dit model geeft de tijd, tijdzone, een maand indicator en datum aan. Federer droeg dit model tijdens het ontvangen van de beker na zijn overwinning de Miami Open. Hij kon zijn prijzengeld meteen investeren in Rolex, want dit dit model kost 15.200 dollar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rolex💚 (@therolexbrandwatch)

Rolex Milgauss

Dit model is misschien wat minder bekend, maar dat weerhoudt Federer er niet van om hem aan te schaffen. Dit horloge staat bekend om zijn ‘anti-elektromagnetische schild’, dat een magnetische straling tot ver na 1000 gauss kan weerstaan. Hij betaalde er 9.150 dollar voor.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bob’s Watches (@bobswatches)

Rolex Daytona Platona

Dit platinum model van de Rolex Daytona wordt ook wel ‘de heilige graal’ van Daytona verzamelaars genoemd. Met zijn ijsblauwe cijferplaat is dit model al uniek, maar kenners zullen de waarde van dit horloge meteen weten als ze de lunette zien. Federer kent de waarde, en heeft meteen geïnvesteerd in dit zeldzame model. Hij heeft er 75.650 dollar. voor neergeteld.