Interieur

Richt je mancave robuust in met deze houten items

houten meubels mancave

Ben je al trots eigenaar of ga je aan de slag met jouw mancave? Als we het over de inrichting hebben, kun je daar een robuuste wending aan geven. Denk aan grof hout, gruwelijke meubels en meer. Met deze tips voor in de mancave chill je straks in stijl.

Whisky tafel

We beginnen met een plek die zeker niet onbelangrijk is: de whisky tafel. Als je even rondkijkt op internet kom je een hoop toffe verschillende soorten tegen, zoals de modellen die van whiskyvaten worden gemaakt. Weet je een ton te bemachtigen, dan kun je daar met wat moeite ook zelf een whisky tafel of een whisky opbergkastje van maken.

Houten vloer

Een goede vloer maakt of breekt een ruimte en met een houten vloer zit je eigenlijk nooit verkeerd, al helemaal in de mancave. Een van de chille eigenschappen van een houten vloer is dat je veel opties hebt, zowel in kleur als in dikte en de manier van leggen.

Ga je voor een landelijke Chesterfield stijl, dan zijn midden bruine, warme tinten voor de vloer ideaal. Als je juist meer de industriële kant op gaat met de inrichting zijn er ook koelere tinten en zelfs volledig zwart of wit.

houten vloer interieur

Houten jaloezieën

Zelfs voor de raambekleding zijn er robuuste opties, en om in stijl blijven hebben we het dan over houten jaloezieën. Net zoals de vloer komt de houten jaloezie in verschillende afwerkingen, zodat je makkelijk een keuze maakt die specifiek bij jouw stijl past. Van zwart of wit tot warm of koel bruin: er zijn meer dan genoeg mogelijke keuzes.

Ten slotte zijn houten jaloezieën ook nog eens makkelijk om mee te werken, want het kost niet veel moeite om ze te installeren en ze zijn voor bijna alle soorten ramen geschikt.

Voor de grote en kleine bar

Of het nou een grote of een kleine is: een bar kan eigenlijk niet ontbreken in een mancave. Hout is daar het perfecte materiaal voor. Je kunt een afgewerkte houten bar kant en klaar kopen, maar de klussende man kan er ook prima zelf een maken.

Met een stapel steigerhout, een vrije dag en wat maten kom je al een heel eind. Van een licht materiaal zoals bamboe zou je zelfs een mobiele bar kunnen maken. Voeg een paar barkrukken toe en het feest kan beginnen.

houten accessoires mancave

Houten pooltafel

Een houten pooltafel werkt precies hetzelfde als elke andere pooltafel, maar de houten variant doet net wat anders met de stijl van je inrichting. Als je in de houten sferen wilt blijven, past een houten pooltafel daar het beste bij. Je hebt dan ook meteen een chille extra activiteit in je mancave.

Als je nog hout over hebt …

Breng het niet meteen naar de stort, want wie weet kan je er nog wat mee in de mancave. Een simpel TV meubel, tafeltje of een set wandplanken zijn niet al te moeilijk in elkaar gezet en dit soort toevoegingen komen altijd handig uit. Voor je game scherm of de flessen achter de bar, bijvoorbeeld. Wat je er ook neerzet, die extra plankruimte is mooi meegenomen.