Bekend & Beroemd

Dit is het rockende mega vermogen van Robbie Williams

robbie-williams-vermogen
Foto: BSR

Hij is een van de allergrootste rocksterren van het afgelopen millennium: Robbie Williams. De 49-jarige Britse popzanger werd wereldberoemd als onderdeel van de boyband Take That. Daarna werd hij als solo-artiest nog populairder. Netflix vond het de hoogste tijd om zijn roerige leven in kaart te brengen. Wij vonden het vooral erg interessant om in het financiële vermogen van de beste man te duiken. Spoiler: je gaat schrikken van het bedrag op zijn rekeningen.

De Netflix-docu over Robbie Williams is geen feelgood serie geworden. Het gaat over zijn onstuimige leven, issues met depressie, verslaving en de vele fouten die hij heeft gemaakt. Op het gebied van financiën heeft Williams het echter wel prima voor elkaar. Hij heeft namelijk een mega vermogen bij elkaar weten te zingen. Wij doken in de portemonnee van de superster.

Robbie Williams: succesvolle probleemjongen

Robert Peter Williams werd geboren in het kleine Stoke-on-Trent in 1974. Al vanaf jonge leeftijd bleek het dat hij een rasentertainer was en hier meer aanleg voor had dan voor school. Hij stopte uiteindelijk met studeren en werd lid van de boyband Take That. Van 1990 tot 1995 maakte hij furore in een van de populairste groepen van dat moment. Daarna ging Robbie solo en dat legde hem geen windeieren.

Hij won verschillende awards, met als uitschieter zijn vijftien BRIT Awards. Daarnaast is hij de best verkopende Britse soloartiest in de UK en de best verkopende niet-latino in Latijns Amerika. Geen wonder dat hij meer dan 57 miljoen platen wist te verkopen. Deze prestaties leverden hem een plekje op in de UK Music Hall of Fame en werd genoemd als grootste artiest van de jaren 90. De laatste jaren is het wat stiller rondom Williams.

Naast deze successen heeft de artiest dus ook veel tegenslagen gehad. De vroege roem zorgde voor verslavingen, vechtpartijen en vele depressies. Ondanks deze kommer en kwel is zijn bankrekening echter wel goed gespekt. Zijn vermogen blijft namelijk stijgen en hij is nog steeds een van de allerrijkste artiesten.

Het vermogen van Robbie Williams

In 2020 gaf de zanger nog aan het liefst in een wereld zonder geld te leven. Dit lijkt ons ook erg makkelijk praten als je naar zijn vermogen kijkt. Waar dit in 2020 nog zo’n 240 miljoen dollar was, is dit inmiddels in 2023 naar 300 miljoen dollar, omgerekend 280 miljoen euro, gestegen. Williams heeft nog niet aangegeven al zijn geld te doneren.

Waar dit vermogen vandaan komt? Voornamelijk optredens. Williams vraagt namelijk zo’n 150 tot 300 duizend dollar per show. Je kunt de beste man ook boeken voor privé feesten en trouwerijen. Hiervoor gaat het al snel richting de miljoenen. Deze fee ligt nog veel hoger dan de gemiddelde show van de grootste DJ’s. Voordeel? Jouw vrouw gaat deze dag zeker nooit meer vergeten zodat hij ‘Angels’ zingt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Robbie Williams (@robbiewilliams)