ripple-kopen
Geld & Carrière

Ripple (XRP) kopen? Volgens investeerders is dit hét moment

Manly Litebit banner landscape

Ripple is een bekende coin onder crypto-investeerders. De coin heeft al veel spannende tijden meegemaakt, met grote prijsschommelingen. Tijdens de eerste bull-run was Ripple (XRP) een van de grootste stijgers onder de alt-coins. De verwachting is dan ook dat XRP in de toekomst veel waard wordt. Momenteel staat de munt op $0.61 en daarom lijkt het een zeer gunstig moment om in Ripple te stappen. Tijd om wat dieper in de materie te duiken. 

Wat is Ripple?

Ripple brengt de nieuwe en traditionele wereld op en innovatieve manier samen. Samen met banken en andere financiële instellingen zorgen ze dat traditionele betalingen omgezet worden naar de blockchain technologie. Het bedrijf Ripple focust zich daarmee op het verbeteren van het globale betalingsverkeer. Zoals ze zelf zeggen: ”Our mission is to build breakthrough crypto solutions for a world without economic borders.”

Ripple kan transacties binnen 3 seconden voltooien. Dit is een mega voorsprong ten opzichte van Bitcoin, want op de Bitcoin blockchain kan dit tot wel 10 minuten duren. Daarom is het een zeer geliefde munt onder banken en financiële instellingen. 2022 gaat dan ook een erg belangrijk moment worden voor het bedrijf en de investeerders. Hieronder hebben we een aantal voorspellingen op een rijtje gezet.

Ripple-coin

Wat kunnen we van de prijs van Ripple verwachten?

Als we kijken naar analisten zien we dat er een aantal voorspellingsbureaus zijn die een prognose hebben gedaan. Het bekende TradingBeasts is zeer positief en verwacht dat Ripple aan het einde van 2022 een prijs van $1,62 zal behalen. Dit zou betekenen dat de prijs van een enkele Ripple maar liefst met een dollar zal stijgen. Wallet Investor verwacht zelfs dat de prijs dit jaar naar $2,00 zal gaan stijgen.

Uiteraard zijn voorspellingen lastig te maken, vooral omdat er veel externe factoren belangrijk zullen blijken voor de prijs. Op dit moment loopt er ook een rechtszaak van Ripple en de SEC. De uitkomst van deze rechtszaak kan ook veel invloed op de prijs hebben. Als het goed uitvalt, waar het momenteel op lijkt, zal de prijs van Ripple direct stijgen.

Deze rechtzaak is echter uitgesteld naar eind2022/2023. Al met al lijkt het ons echter wel een mooi momentum om in te stappen, al geldt dit ook voor de Bitcoin en Ethereum. Doe daarom zelf goede research en bepaal in welke coins jij het meeste vertrouwen hebt. Een goede spreiding van jouw portfolio raden we altijd aan.

Ripple kopen met iDeal

Tijd om in Ripple, Ethereum, Bitcoin of een andere coin te stappen? Dan is een cryptobroker een goede keuze. Een van de bekendste en meest betrouwbare cryptobrokers is het platform LiteBit. Via dit platform kun je gemakkelijk en snel coins zoals Ripple aanschaffen via iDeal. De app is gebruiksvriendelijk, ook voor mensen die nieuw zijn in de wereld van crypto.

Om het nog mooier te maken heeft LiteBit op dit moment een toffe actie voor nieuwe gebruikers. Meldt je je aan via de link of LiteBit banner in dit artikel? Dan krijg je namelijk €10,- starttegoed om te gebruiken wanneer je gaat handelen. Het starttegoed ontvang je na goedkeuring op jouw account. Let op: jouw account dient wel volledig geverifieerd te zijn voordat jij het starttegoed ontvangt. Zorg dus dat je daadwerkelijk alle nodige gegevens hebt achtergelaten, denk aan jouw email-adres, telefoonnummer en paspoort/ID-gegevens.

Klaar om crypto aan te schaffen? Maak dan hier een account aan en maak jouw eerste stappen als investeerder!

Manly Litebit banner landscape