Geld & Carrière

Dit zijn de 5 rijkste vrouwen ter wereld

rijkste vrouwen ter wereld

Als we aan de rijkste personen ter wereld denken dan zien we al snel een mannelijke ondernemer voor ons, zoals Elon Musk, of Jeff Bezos. Als we vragen naar de rijkste vrouwen, dan horen we al snel de namen Kim Kardashian of Rihanna voorbijkomen. Deze dames zijn inderdaad schatrijk, maar halen het niet bij de vrouwen in dit lijstje. Ze zijn misschien minder bekend in de media, maar ze zijn wel de rijkste vrouwen op aarde.

Rijkste vrouwen ter wereld

Laten we voorop stellen dat schatrijke vrouwen zoals Beyoncé en Oprah Winfrey het goed doen op de financiële ladder met de rijkste vrouwen ter wereld, maar ze halen het niet bij de dames in deze top 5. De vrouwen in dit lijstje zijn geen artiesten of filmsterren, maar ze staan wel degelijk prominent op alle rode lopers ter wereld. Ze bezitten allemaal een vermogen dat bijna onvoorstelbaar is.

Deze zeer vermogende dames zitten op een stapel geld, maar ze zijn allen geen selfmade miljonairs, zoals Kim Kardashian. Ze hebben dit vermogen in hun luxe schoot geworpen gekregen, dat moet er wel even bij worden gezegd. Niettemin is het zeker de moeite waard om te benoemen, want om dit soort astronomische bedragen kunnen we niet heen. We beginnen bij de ‘armste’ vrouw in het lijstje.

5. Jacqueline Mars – 32,6 miljard

Elke keer als jij een Mars uit de snoepautomaat trekt wordt deze vrouw rijker. De grootvader van Jaqueline Mars bedacht namelijk in 1911 deze wereldberoemde chocoladereep. Het bedrijf dat daaruit groeide werd al snel een gigantisch snoep-imperium. De familie Mars is Amerikaans, en absolute wereldleiders op het gebied van snoepgoed.

jaqueline mars

4. MacKenzie Scott – 43,6 miljard

MacKenzie Scott was ooggetuige van de oprichting van miljardenbedrijf Amazon. Ze was namelijk de vrouw van Jeff Bezos toen hij op de zolderkamer van hun huis startte met het bedrijf. Bezos werd in de jaren die volgden de rijkste en meest succesvolle man ter wereld. Helaas bleek hun huwelijk minder succesvol. Ze kreeg na de scheiding 43,6 miljard dollar mee van Bezos, waarvan ze een groot deel heeft weggegeven aan goede doelen.

mackenzie scott

3. Alice Walton – 59,2 miljard

Alice Walton is de dochter van Sam Walton, de oprichter van de uiterst succesvolle Amerikaanse supermarktketen Walmart. Alice investeert haar vermogen vooral in kunst. Ze bezit samen met haar broers 50 procent van de aandelen in het bedrijf, dat maar liefst 2,3 miljoen werknemers in dienst heeft en in 2021 een jaaromzet had van 559 miljard dollar.

alice walton

2. Julia Koch – 63,4 miljard

Koch industries werd in 1940 opgericht en is actief in de oliesector, chemie, handel en investeringen. Het bedrijf heeft verschillende dochterondernemingen die zeer succesvol zijn. Julia Koch en haar kinderen kregen 42 procent van de aandelen nadat haar man en oprichter van het bedrijf David Koch overleed. De broer van David bezit ook 42 procent van het bedrijf.

julia koch

1. Françoise Bettencourt Meyers – 74,8 miljard

De naam van deze schatrijke nummer 1 zegt jullie misschien niets, maar als we cosmeticamerk L’Oréal benoemen dan gaat er vast een belletje rinkelen. Françoise Bettencourt Meyers is de kleindochter van de oprichter van het merk. Deze familie heeft zoveel geld dat ze zonder blikken of blozen honderden miljoenen per jaar doneren aan goede doelen, zoals $226 miljoen voor de wederopbouw van de Notre-Dame.

francoise bettencourt meyers