Geld & Carrière

Françoise Bettencourt Meyers is veruit de rijkste vrouw ter wereld

francoise bettencourt meyers rijkste vrouw ter wereld

Het zijn vooral mannen die de lijst met rijkste personen ter wereld aanvoeren, maar er zijn ook veel vrouwen die zeer diepe zakken hebben. Je hebt altijd baas boven baas, in het geval van de mannen is dat op dit moment Elon Musk. In het geval van de vrouwen is de bazin der bazinnen de Franse multimiljardair Françoise Bettencourt Meyers, telg uit de familie dat cosmeticamerk L’Oréal oprichtte.

Cosmeticamerk L’Oréal

Françoise Bettencourt Meyers is de nu 67-jarige kleindochter van L’Oréal oprichter Eugène Schueller, een Franse chemicus dat in 1909 begon met de verkoop van kleurspoelingen voor het haar. Binnen korte tijd waren de producten van L’Oréal overal in Parijs verkrijgbaar, en was de basis voor een wereldwijde multinational gelegd. In de eeuw die volgde groeide het bedrijf tot gigantische proporties.

Na de overname van Maybelline in 1995 werd het bedrijf nog groter, en werd de grootste speler op de cosmeticamarkt. Toen het bedrijf in 2006 cosmeticaketen The Body Shop voor 950 miljoen euro overnam groeide de omzet van het bedrijf nog harder, L’Oreal is per heden goed voor een jaarlijkse omzet van 25,8 miljard dollar. Met een marktaandeel van 33% harkt de familie Bettencourt jaarlijks miljarden winst binnen. Dit leverde haar de nummer 1 positie in de lijst van rijkste vrouwen ter wereld op.

Francoise Bettencourt Meyers

Wat is het vermogen van Françoise Bettencourt Meyers?

Erfgename Françoise Bettencourt Meyers werd vorig jaar uitgeroepen tot de rijkste vrouw ter wereld. Ze heeft een geschat vermogen van maar liefst 73 miljard dollar. Of ze gelukkig is met dat vermogen is nog maar de vraag. Hebzucht verteert de familie, zo was ze jarenlang in een bittere strijd verwikkeld met haar moeder over de nalatenschap van haar grootvader. Haar moeder overleed in 2017, en Françoise leeft momenteel als een schatrijke kluizenares.

Hoewel Françoise niet echt bekendstaat om haar vrijgevigheid heeft ze wel een groot aandeel gehad in het restaureren en opknappen van de Notre Dame nadat deze in 2019 gedeeltelijk door een brand werd verwoest. Ze doneerde 226 miljoen dollar aan de stichting achter de kathedraal. Voor haar is dit kleingeld, Françoise is met stip de aanvoerder op de lijst met de rijkste vrouwen ter wereld.

rijkste vrouw ter wereld