ijkste voetballers Nederlands elftal
Geld & Carrière

Dit zijn de 7 rijkste voetballers van het Nederlands elftal

Van de selectie van het Nederlands elftal  op het WK in Qatar zijn vrijwel alle spelers miljonair. De één bezit wel wat meer miljoenen dan de ander. Welke spelers hebben nu eigenlijk het vetste banksaldo? We zetten voor je op een rij welke Oranje spelers het rijkst zijn.

7. Nathan Aké

Op de zevende plaats van best verdienende Nederlands elftal voetballers staat eigenlijk doelman Jasper Cillissen. Hij is echter niet geselecteerd voor het WK. Ondanks dat Cillissen een vermogen van 30 miljoen euro bij elkaar keepte, staat Nathan Aké in zijn plaats op nummer 7, met het ook niet onaardige vermogen van 27 miljoen euro. Dat verdiende hij vrijwel geheel in het buitenland: al op 16-jarige leeftijd stapte hij over van Feyenoord naar Chelsea en speelde daarna nooit meer voor een Nederlandse club.

6. Stefan de Vrij

Stefan de Vrij kwam nog niet in actie tot nu toe op het WK. Op zijn plek geeft bondscoach Louis van Gaal de voorkeur aan andere spelers, maar dat kan natuurlijk nog veranderen. Zijn dagelijks brood verdient de Vrij bij  Internazionale. Zijn salaris bij de Italiaanse topclub zou tussen de 6 en 7 miljoen euro per jaar liggen. De dertigjarige verdediger heeft in zijn carrière een totaalbedrag van 31 miljoen euro opgebouwd.

5. Daley Blind

Daley Blind is de zoon van assistent-bondscoach Danny Blind. Beide speelden het grootste deel van hun carrière bij Ajax. Danny van 1986 tot en met 1999 en Daley van 2008 tot en me 2014 en nu in een tweede periode die begon in 2018. Daley Blind is nu 32 en zijn carrière verdiensten bedragen 33 miljoen euro.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Daley Blind (@blinddaley)

4. Frenkie de Jong

Oud-collega van Daley Blind en huidig Barcelonaspeler Frenkie de Jong zorgt bij zijn club en in Oranje voor creativiteit op het middenveld en in de aanval. Daar wordt hij goed voor betaald, want het jaarsalaris van Frenkie bij Barcelona is zo’n 18 miljoen euro. Met zulke dikke inkomsten kun je natuurlijk een aardig vermogen opbouwen en dat deed Frenkie ook. Het vermogen dat hij tot nu toe verzamelde bedraagt naar schatting 47 miljoen euro.

3. Matthijs de Ligt

De derde voormalige Ajacied die we op ons overzicht van grootverdieners tegenkomen is Matthijs de Ligt. Hij verruilde Ajax voor Juventus in 2019 en met ingang van het lopende seizoen staat hij onder contract bij Bayern München. Beide clubs zien goede betalers en het vermogen van Matthijs de Ligt is op 23-jarige leeftijd al uitgegroeid tot 49 miljoen euro.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Matthijs de Ligt (@mdeligt_)

2. Memphis Depay

De op één na meest vermogende voetballer van het Nederlands elftal is Memphis Depay. Zijn carrière kwam tot bloei bij PSV en dat leverde hem een internationale carrière op die hem via Manchester United en Olympique Lyon bij het sterrenteam van Barcelona bracht. Ondanks alle huizen, auto’s en horloges die hij kocht heeft hij nog een dik kapitaal over: volgens de kenners van tijdschrift Quote gaat het om zo’n 50 miljoen euro.

1. Virgil van Dijk

De rots in de branding in de verdediging van Liverpool en het Nederlands elftal: de aanvoerder van Oranje én van deze lijst, Virgil van Dijk wordt beschouwd als één van de beste verdedigers ter wereld. Hij speelt al jaren in de Premier League, waar ook de salarissen tot de beste ter wereld behoren. Hij verdient bij Liverpool tegen de 13 miljoen per seizoen. Het vermogen dat hij in zijn voetbalcarrière opbouwde bedraagt een indrukwekkende 74 miljoen euro.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Virgil van Dijk (@virgilvandijk)