Geld & Carrière

Dit zijn de rijkste TikTok influencers ter wereld

rijkste tiktok influencers
Charli d'Amelio Foto: @charlidamelio

In ons tijdperk waarin sociale media steeds meer invloed uitoefenen , is influencer een baan geworden waarmee je miljoenen kunt verdienen. Het sociale mediaplatform TikTok heeft het jongste publiek, dat al veel entertainers naar roem en rijkdom lanceerde. Maar wie verdiende tot nu toe het meest op TikTok? We zochten het voor je uit.

1. Charli D’Amelio

De rijkste TikTok-influencer van dit moment is de 19-jarige Amerikaanse Charli D’Amelio. Charli’s ster begon te stijgen op TikTok vanaf juni 2019 dankzij haar virale dansvideo’s. Ze kreeg al snel de kans om te dansen met zangeres Bebe Rexha, die datzelfde jaar opende voor de Jonas Brothers in het Barclays Center in New York.

Haar netto waarde wordt geschat op $ 20 miljoen. Wil je een commerciële samenwerking met haar, dan kost je dat $ 105.770 per bericht. Ze heeft maar liefst ruim 151 miljoen volgers op TikTok.Naast de verkoop van haar eigen merchandise, publiceerde ze haar eerste boek, “Essentially Charli: The Ultimate Guide to Keeping It Real,” in december 2020. Ook heeft ze samen met haar zus Dixie een eigen tv-show op de Amerikaanse tv-zender Hulu.

@volta_2020 saudade dessa dancinha #charlidamelio #cardb #dance #2020dance ♬ som original – 2020

2. Addison Rae

Op dit moment heeft de 22-jarige Addison Rae Easterling meer dan 88 miljoen volgers op TikTok. Ze was zo succesvol met inmiddels een vermogen van $ 15 miljoen, dat ze stopte met haar studie om haar TikTok-carrière fulltime voort te zetten.

Ze werd wereldwijd woordvoerder voor het kledingmerk American Eagle en begon een wekelijkse Spotify-podcast met haar moeder, Sheri Nicole, genaamd “Mama Knows Best.” Ook heeft ze een rol gehad in de film “She’s All That.” Voor een bericht vraagt ze naar verluidt zo’n $ 65.200.

@vibe_ab #vibe_AB #vibe #addisonrae #avani #charlidamelio #2019 #2020 #2021 #rekomendation ♬ оригинальный звук – vibe✨

3. Khaby Lame

Khaby Lame is de enige niet-Amerikaan in het lijstje van rijkste TikTok influencers. De in Senegal geboren inwoner van Italië veroverde de wereld met zijn kurkdroge, stille humor.

Khaby Lame verdiende er naar schatting al zo’n 12 tot 15 miljoen dollar mee en zijn aantal volgers bedraagt een indrukwekkende 161,9 miljoen. Volgens zijn manager kan de prijs voor een samenwerking oplopen tot maar liefst $ 750.000.

@khaby.lame My mother came to see me and she did not applaud either. #learnfromkhaby #comic #comedy ♬ Crickets, etc. [Late summer, night, roadside](1090320) – Takeshi Shono

4. Dixie D’Amelio

Dixie D’Amelio is de oudere zus van nummer 1 Charli. Ze heeft 57 miljoen volgers op haar TikTok-profiel en heeft deals getekend – samen met haar zus – met het kledingmerk Hollister en het make-up bedrijf Morphe. Terwijl zus Charli D’Amelio zich richt op dansen, werkt Dixie aan een muzikale carrière. Haar eerste single, “Be Happy,” verscheen boven Kanye West op de dag van de release. Alles bij elkaar verdiende ze al zo’n $ 10 miljoen. Een bericht laten maken door Dixie kost je zo’n $ 42.567.

@dixiedameliodraft♬ original sound – DUK Squad