Top 5 rijkste Nederlanders vermogen
Geld & Carrière

Dit zijn de 5 rijkste Nederlanders in de Quote 500 van 2022

Nederlanders behoren gemiddeld gezien tot een van de rijkste mensen van de wereld. Hoewel de gemiddelde persoon in Nederland misschien dan geen jacht bezit, hoeven we zeker niet te klagen. Echter zijn er altijd mensen die er ver bovenuit stijgen en waar sommigen zelfs jaloers op zijn als het gaat om vermogen. Maar wie zijn eigenlijk de rijkste Nederlanders en hoe hebben zij hun vermogen opgebouwd?

De top 5 rijkste Nederlanders

Elk jaar zien we Charlene Heineken-de Carvalho wel op plek 1 staan als het gaat om rijkste Nederlanders. Hoewel de eerste plek al jaren niet meer spannend is, verschuiven de mensen onder haar regelmatig van plek.

Quote heeft onlangs de lijst met 500 rijkste Nederlanders bekend gemaakt. Het vermogen dat de top 5 bij elkaar heeft geraapt is bijna onvoorstelbaar. Laten we snel een kijkje nemen naar wie deze mensen zijn en wat zij gedaan hebben om hun vermogen te vergaren.

5. Remon Vos – € 4,4 miljard

Vastgoedondernemer Remon Vos is grootaandeelhouder van CTP. Central Trade park is in 1998 begonnen als bedrijf dat panden aan bedrijven verhuurde in Tsjechië. Na het overlijden van Eddy Maas en het uitstappen van Johan Brakema is Remon Vos de grootste aandeelhouder van het vastgoedbedrijf. Zijn vermogen wordt geschat op € 4,4 miljard.

Rijke Nederlander Remon Vos

4. Gérita en Inge Wessels – € 4,9 miljard

Gérita en Inge Wessels zijn de dochters van Dik Wessels. Dik was het leidende figuur achter VolkerWessels, dat begon als een timmerfabriekje van de vader van Dik. VolkerWessels is na BAM de grootste bouwer is in Nederland. Na het overlijden van vader Dik, erfden zijn twee dochters Inge en Gérita Wessels het vermogen van hun steenrijke vader. Het vermogen van de twee dochters zit in allerlei investeringen waar ze jaarlijks enorme bedragen mee binnenhalen.

3. Frits Goldschmeding – € 5,2 miljard

Frits Goldschmeding is de oprichter van uitzendbureau Randstad. Hoewel Frits in 1998 aftrad als baas van het bedrijf, behield hij 32% van de aandelen van het bedrijf. Ook zonder Goldschmeding wist het bedrijf door te groeien waardoor de 89-jarige ondernemer zo’n € 5,2 miljard waard is!

Rijke Nederlander Frits Goldschmeding

2. Ralph Sonnenberg – € 6,2 miljard

De 88-jarige Ralph Sonnenberg is voormalig CEO van Hunter Douglas Group, dat opgericht is door zijn vader. De Hunter Douglas Group is marktleider op het gebied van raambekleding met Luxaflex. Eind 2021 werd bekend dat de Hunter Douglas Group overgenomen wordt door investeringsmaatschappij 3G. De overname komt neer op ongeveer € 6 miljard. Aangezien de familie Sonnenberg 93% van de aandelen in bezit had, verdienden ze hier een aardig centje aan!

1. Charlene de Carlvalho-Heineken – € 12,8 miljard

Plek 1 is al jaren geen verrassing meer in Nederland. Als grootaandeelhouder van Heineken met ongeveer 25% van de aandelen heeft Charlene de Carlvalho-Heineken een vermogen opgebouwd van ongeveer €12,8 miljard! Deze aandelen heeft ze grotendeels gekregen naar het overlijden van haar vader, Freddy Heineken.

Rijke Nederlander Charlene de Carvalho-Heineken