rijkste huisdieren ter wereld
Geld & Carrière

Dit zijn de 6 rijkste huisdieren ter wereld (#1 heeft 280 miljoen)

De rijkste huisdieren ter wereld hebben een gigantisch vermogen waar jij jaloers op bent. Het komt regelmatig voor dat een schatrijk baasje zijn of haar fortuin nalaat aan Poekie of Rakker. Dat laten ze dan notarieel vastleggen in een testament. Na het overlijden is de geliefde kat, hond of schildpad plotseling multimiljonair. Vaak is dat wereldnieuws, dus wij hebben het web afgestruind om de meest vermogende huisdieren ter wereld te vinden.

Rijkste huisdieren ter wereld

In tegenstelling tot veel mensen hebben dieren maar weinig nodig om gelukkig te zijn, een warm kussen en een beetje liefde is genoeg. Maar huisdieren klagen ook niet als ze een VIP behandeling krijgen dat gelijk staat aan dat van een koning of koningin. Vaak wordt het geld beheerd door een verzorger, die door de eigenaar van het huisdier werd vertrouwd.

Hieronder staan een aantal opmerkelijke voorbeelden van de rijkste huisdieren. Inmiddels zijn een aantal van deze huisdieren zelf ook overleden, of ze dat geld hebben nagelaten aan hun vlooien is niet bekend. We hebben een lijstje van 6 huisdieren samengesteld die rijker zijn dan de gemiddelde mens met een modaal inkomen. We beginnen met het ‘armste’ huisdier.

1. Conchita, April Maria en Lucia – 8 miljoen euro

De Chihuahua, Maltezer en Yorkshire terriër van Gail Posner kregen 2,3 miljoen euro, en een paleis in Miami ter waarde van 6 miljoen euro toen hun baasje kwam te overlijden. Blijkbaar was de relatie tussen Gail en haar zoon een stuk minder liefdevol, want ze liet hem ‘maar’ 750.000 euro na. De zoon heeft nog geprobeerd om het testament ongeldig te laten verklaren, maar tevergeefs.

2. Tomassino – 11 miljoen euro

Zwerfkat Tomassino krabde bij het juiste huis aan voor wat voedsel, want toen vastgoed Koningin Maria Assunta hem binnen liet was zijn gouden toekomst bezegeld. Toen Maria op 98 jarige leeftijd kwam te overleden liet ze haar gehele fortuin na aan Tommasino. De kat wordt verzorgd door een bevriende verpleegster, die in de eerste instantie niets wist van de erfenis, en een eenvoudig leven leidde.

3. Gigoo – 13 miljoen euro

De Britse uitgever Miles Backwell wist een aardig fortuin op te bouwen met de verkoop van zijn boeken. Toen de succesvolle uitgever in 2002 op 56 jarige leeftijd overleed liet hij 13 miljoen na aan zijn favoriete kip. Gigoo de kip was dus plotseling multimiljonair. De vrouw van Backwell stierf een jaar eerder. Het kinderloze stel liet ook 30 miljoen euro na aan een liefdadigheidsfonds voor dieren.

4. Toby Rimes – 60 miljoen euro

Het is al een tijdje geleden, maar door dit astronomische bedrag vinden we het toch de moeite waard om poedel Toby Rimes in dit lijstje met rijkste huisdieren te zetten. Deze hond kreeg namelijk maar liefst 60 miljoen euro toen zijn baasje Ella Wendel in 1931 kwam te overlijden. Tot op de dag van vandaag wordt dit fortuin aan de nakomelingen van Toby Rimes doorgegeven.

5. Grumpy Cat – 87 miljoen euro

Deze selfmade-miljonair poes heeft haar fortuin niet geërfd, maar ze heeft haar miljoenen verdiend met haar uiterlijk. De chagrijnig ogende kop van deze poes werd een ongekende internethit, en is haar gezicht een merk geworden dat je op t-shirts en balpennen terug kan vinden. Tadar Sauce (de echte naam van Grumpy Cat) was een poes met dwerggroei, helaas is ze nu overleden en laat zij miljoenen na aan haar baasje.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Grumpy Cat (@realgrumpycat)

6. Gunther IV – 280 miljoen euro

Dit onvoorstelbare vermogen kwam de Duitse herder Gunther IV ten deel. Maar hij erfde dit fortuin van zijn vader, die het op zijn beurt had geërfd van de schatrijke Duitse gravin Karlotta van Liebenstein. Dat begon bij 60 miljoen euro. Dankzij slimme investeringen van zijn financiële adviseurs ( het personeel van de hond, dat zijn geld beheert), is dat bedrag inmiddels 280 miljoen euro. Gunther staat aan de absolute top van de rijkste huisdieren ter wereld.