rijkste-dj's-ter-werld-david-guetta
Geld & Carrière

Dit zijn de 5 rijkste dj´s ter wereld op basis van vermogen

Ben jij ook zo aan het genieten van al die feestjes en festivals deze zomer met al die goede dj’s die wij in ons land hebben? Heerlijk dat dit weer mogelijk is. Vroeger was disc jockey vooral een beroep waarbij je verschillende nummers combineerde tot een mixtape en deden veel dj’s het voor hun plezier. Tegenwoordig hebben bekende dj’s een mega vermogen en kunnen we niet meer om ze heen. 

Best betaalde dj’s van de wereld

Afgelopen jaren is de electro-pop nog groter geworden dan het al was. Maar ook house en techno muziek blijft mega populair. De rijkste dj’s ter wereld kun je vinden op de allergrootste festivals en clubs over de hele wereld. Ze maken er vaak een show van die je nooit zult vergeten. We zijn er dan ook trots op dat veel talent zoals Tiesto, Martin Garrix en Afrojack uit eigen land komt.

Met al dat plaatjes draaien verdienen dj’s bakken met geld en vaak is hun vermogen zelfs hoger dan de rijkste rappers.  De nummer 1 dj uit deze lijst  verdient zelfs meer dan popzanger Justin Bieber met zijn mega vermogen. Denk je nou ook: ik wil dj worden? Een bestaat zelfs een dj producer school. Wij zeggen: doen! Wie weet sta je volgend jaar ook wel tussen deze lijst!

geld-koffer

5. Steve Aoki – $120 miljoen

Deze Amerikaanse geeft shows weg op het podium die je nooit zult vergeten. Het is een echt doorpakker, want soms heeft hij wel eens twee shows op één dag. De vader van Steve is Rocky Aoki. Hij is de oprichter van de restaurantketen Benihana. Over de hele wereld kun je restaurants van hem vinden met Japanse invloeden.

Het ondernemen zit dus echt in de familie. Zelf is de 44-jarige Steve ook eigenaar van verschillende restaurants en nachtclubs en oprichter van platenlabel Dim Mak Records. Dit jaar stond hij in België draaien bij Tomorrowland. Wij zouden zijn beroep ook wel willen hebben, alleen al om die aandacht van de mooie vrouwen op Tomorrowland. 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Steve Aoki (@steveaoki)

4. David Guetta – $150 miljoen

David Guetta gaat al ontzettend lang mee. Hij maakt al muziek toen andere bekende dj’s van nu nog met duplo speelden. Met zijn 45 jaar zit hij nog vol energie. Halverwege de jaren negentig startte hij zijn carrière en speelde toen vooral in Parijs. Later werd hij ook internationaal heel bekend. De draaimeester werkt met veel bekende namen zoals The Black Eyed Peas en Usher. Ben je gek op het party eiland Ibiza? Daar kun je hem ook vaak vinden bij Pacha.

David Guetta was één van de eerste plaatjesdraaier die in de dance-scene terecht kwam en staat wereldwijd bekend als de ”Grandfather of Electronic Dance music”. In totaal heeft hij ruim 9 miljoen albums verkocht en 39 miljoen singles. Hij is al 3 keer verkozen tot beste dj ter wereld. ”Play hard, work hard” is ook zeker van toepassing op David met onderstaande hit.

3. Dj Tiesto – $70 miljoen

We zijn trots op deze dj van eigen bodem. Met 53 jaar is de Nederlandse dj Tiësto toch wel één van de oudjes. Hoewel hij al een lange tijd bezig is, lijkt het niet of er een tijd van stoppen aankomt. Vroeger was hij veel te vinden in Ibiza, nu draait hij voornamelijk in nachtclubs in Las Vegas. De dj woont samen met zijn 25-jarige vriendin Annika in de Verenigde Staten en is niet veel meer in Nederland te vinden.

Thijs Mihiel Verwest, de echte naam van Tiësto, heeft een kindje samen met Annika en verwacht dit jaar weer een kleintje erbij. Ondanks dat hij niet vaak in ons land is, heeft hij wel eerder aan RTL Boulevard laten weten dat hij het belangrijk vindt om zijn kinderen Nederlands te leren.  ”Zo kan ik mooi met mijn dochter in codetaal praten als mama het even niet mag horen”, grapte de dj aan Boulevard.

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tiësto (@tiesto)

2. Gianluca Vacchi – $200 miljoen

Gianluca who? Het kan best zo zijn dat je nog nooit van deze opmerkelijke dj met grijs haar en grijze baard hebt gehoord. Toch heeft hij het aardig gemaakt met wel 19,7 miljoen volgers. Je zal het niet zeggen maar Gianluca is al 55 jaar en dus de oudste van deze lust. Dat is dus absoluut niet te zien aan zijn gespierde lijf vol met tattoos.

De Italiaan is niet alleen dj, maar ook Instagram-superster en daarnaast bekend om zijn luxe levensstijl. In 2016 heeft hij een boek geschreven met de titel ”enjoy”.  Een echte levensgenieter is hij zeker als je zijn biografie leest waarin hij vertelt en advies geeft over sport, elegantie en succes. Hij deelt nu vooral zijn levensstijl op social media om zijn volgers te inspireren.

1. Calvin Harris – $300 miljoen

Iedereen kent wel de grote hits van Calvin Harris zoals ´´Summer´´ en ´´I Need Your Love´´ Calvin Harris heeft de afgelopen jaren megaknallers gehad en veel geld verdiend. Met een vermogen van 300 miljoen dollar staat hij stipt op 1. Je zou denken dat Calvis wellicht zijn echte naam is, maar niets is minder waar. De artiest is geboren onder naam Adam Richard Wiles en komt uit  Schotland. Hij is singer-songwriter, dj en producer van elektronische muziek.

Ken je nog het platform MySpace? Het social media kanaal voordat Insta uberhaupt bestond? Daarvan is Calvis in 2006 op ontdekt. Hij heeft onder andere geschreven en geproduceerd voor namen zoals zoals Kylie Minogue, Sophie Ellis Bextor, Rihanna. In 2013 heeft Calvis met 8 nummer is de top 10 hits gestaan van de UK Singles Chart. Hiermee heeft hij zelfs de pop legend Michael Jackson verslagen die dit met 7 hits in de top 10 wist te bereiken.