Geld & Carrière

Je raadt nooit wat Rihanna verdiende met haar Super Bowl optreden

Rihanna Super Bowl halftime show

Van Beyoncé tot Eminem, de NFL zorgt altijd voor spraakmakende optredens tijdens de halftime show van de Super Bowl. Dit jaar stond niemand minder dan Rihanna op het podium. Zowel critici als fans bestempelden het optreden als iconisch. Ze was al de rijkste artiest ter wereld maar hoeveel verdiende de uiterst populaire zangeres eigenlijk voor haar optreden? Waarschijnlijk toch niet zoveel als je zou denken.

Hoeveel kreeg Rihanna betaald voor haar Super Bowl halftime show optreden?

Elk jaar rekruteert de NFL grote namen uit de muziekwereld. Beyoncé, Paul McCartney en Lady Gaga bijvoorbeeld in het verleden, en vorig jaar stonden onder andere Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige, en Kendrick Lamar op het podium.

Maar het is bepaald geen grote betaaldag voor artiesten zoals Rihanna, Sterker nog, er is geen betaaldag. Het is namelijk de gewoonte dat artiesten voor hun optreden tijdens de Super Bowl halftime show helemaal niets krijgen. Rihanna kreeg niets betaald, behalve een relatief bescheiden onkosten- en reisvergoeding.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RİHANNA🔵 (@rihannaofficiall)

Kosten kunnen oplopen tot 10 miljoen dollar voor een optreden van 15 minuten

De gedachte achter het niet-betalen is dat een optreden tijdens de halftime show van de Super Bowl zich terugbetaald door de enorme exposure: de Super Bowl is in Amerika één van de best bekeken tv-uitzendingen van het jaar en trekt ook wereldwijd honderden miljoenen kijkers.

Het opzetten van een halftime-show brengt echter voor de NFL wel degelijk hoge kosten met zich mee. De productiekosten voor de show kunnen oplopen tot wel 10 miljoen dollar. Zo werd bekend dat in 2021 The Weeknd zo’n 7 miljoen dollar van zijn eigen geld in de show stak.

Het gaat dan om de kosten voor het personeel dat bij de productie betrokken is en de enorme hoeveelheid apparatuur en decors. Wat betreft de act van Rihanna komt de financiering uit een andere hoek: Een woordvoerder van de NFL bevestigde aan Forbes dat Apple Music een deel van de rekening zal betalen.

Rihanna genereert alternatieve inkomstenstroom

Of het nu terecht is of niet dat Rihanna geen salaris ontvangt, het lijkt er sterk op dat ze het geld niet echt nodig heeft. Ze is naar schatting goed voor een vermogen van naar schatting 1,7 miljard dollar.

Rihanna genereert overigens wel een aantal alternatieve inkomstenstromen met haar optreden. Voorafgaand aan de wedstrijd bracht ze een 17-delige door de Super Bowl-geïnspireerde collectie van haar eigen merk Savage X Fenty uit. De zangeres dropte ook een tweede negendelige collectie in samenwerking met de NFL en sportartikelenbedrijf Mitchell & Ness.

Nog meer nieuws over Rihanna

En er was nog meer nieuws over Rihanna. Ze maakte bekend dat ze opnieuw zwanger is en meerdere bronnen melden dat Rihanna een documentaire aan het maken is met Apple TV+, die de aanloop zal laten zien naar haar grote optreden tijdens de halftime show en haar leven als moeder.