rico, verhoeven, glory, hesdy, gerges
Health

Rico Verhoeven vecht zwaargewichttoernooi: dit moet je weten

Rico Verhoeven (31) vecht zaterdag 30 januari tijdens Glory tegen zijn oude vijand Hesdy Gerges. Door de blessure van Jamal Ben Saddik is Gerges de perfecte vervanger tijdens het evenement. Er is door Glory gekozen voor een viermanstoernooi zonder titelinleg. In de andere halve finale staan Levi Rigters en Tarik Khbabez.

Glory toernooi voor Rico Verhoeven

Door de rugblessure van Jamal Ben Saddik kwam Glory voor een moeilijke keuze te staan. Binnen korte tijd moesten ze op zoek naar een vervanger voor Jamal. Rico wilde, na drie maanden trainen, koste wat het kost de ring in. De zoektocht van Glory kwam al snel uit op de gewillige Hesdy Gerges.

Rico Verhoeven heeft nog een appeltje te schillen met Hesdy Gerges. Na het gevecht tegen Badr Hari kregen de twee het, tijdens een persconferentie, met elkaar aan de stok. Een iconisch moment waarbij we Rico bozer dan ooit zagen. We verwachten dat dit een makkelijke pot zal worden voor Rico.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door GLORY Kickboxing (@glorykickboxing)

Glory 77

De andere halve finale gaat tussen twee talentvolle vechters. De 25-jarige Levi Rigers, die veel indruk maakte tijdens de vorige editie van Glory, en de 28-jarige Marokkaans-Nederlandse Khbabez. Khbabez debuteert bij Glory. De beste van de vier vechters mag zich zaterdag Heavyweight Tournament World Champion noemen.

De 77e editie van Glory vindt op 30 januari plaats. Naast dit viermanstoernooi zijn er nog drie wereldtitelgevechten te zien in andere klasses. Wederom zullen deze gevechten te zien zijn via een pay-per-viewconstructie (19,99 euro).