Geld & Carrière

Rico Verhoeven versus Badr Hari: wie heeft de meeste centen?

rico-verhoeven-badr-hari-wie-is-rijker
Foto: Instagram @glorykickboxing

Levende legendes van de sport. Of we ze binnenkort wederom daadwerkelijk weer tegenover elkaar in de ring zien staan is de vraag, maar wij zijn eens hun vermogens gaan vergelijken. Deze rivaliteit vormt de kern van een geweldige kickboks saga welke binnenkort een nieuw hoofdstuk krijgt. Talentvolle kickboksers nemen het tegen elkaar op in de serie Team Rico vs. Team Badr. De inzet is een gevecht tegen de regerend wereldkampioen. ‘House of GLORY’ wordt een bikkelharde afvalrace.

Historie tussen Rico Verhoeven en Badr Hari

In 2016 zat heel kickboks liefhebbend Nederland voor de televisie. Alles draaide die dag maar om één ding: het epische duel tussen Rico en Badr. Een arena vol fans in Oberhausen waren getuigen van deze clash, maar na slechts 1,5 ronde moest Badr Hari opgeven vanwege armletsel. Ondanks een tumultueuze start met fans die bijna Badr’s entree belemmerden, kalmeerde de gemoederen voor het gevecht. Rico Verhoeven, de dominante atleet, won het van Badr Hari, de ‘knock-out’ legende.

Verhoeven hintte naar een revanche en ook Hari leek geïnteresseerd. In 2019 ontmoetten ze elkaar opnieuw, dit keer won Verhoeven in het GelreDome, na wederom een blessure bij Hari. Zo blijft dit kickboks saga doorgaan, met zijn hoogte- en dieptepunten, en laat het fans over de hele wereld in spanning. Of het tot een nieuw gevecht komt is maar de vraag. Badr wist zijn laatste vijf duels niet te winnen en zal dan ook uit een ander vaatje moeten tappen bij een eventueel nieuw duel.

Vermogen van Rico Verhoeven

Bij kickboksen komt de beloning niet in de vorm van maandsalarissen, maar per gevecht. Het exacte vermogen van Rico Verhoeven blijft wat in de schaduw, aangezien het in 2018 werd geschat op 1,5 miljoen euro en er sindsdien geen concrete cijfers meer zijn vrijgegeven. Desondanks is zijn populariteit aanzienlijk gegroeid, wat resulteerde in diverse film- en televisierollen, en zijn geschatte totale vermogen wordt nu rond de 8 miljoen euro geschat. Daar zal vriendin Naomy van Beem blij mee zijn!

Voor elke wedstrijd ontvangt hij minimaal 200.000 euro, maar bij confrontaties met tegenstanders als Badr Hari kan dit zelfs stijgen tot boven een half miljoen euro! Daarbovenop kun je ook nog eens 50k krijgen voor een knock-out. De verkoop van zijn merchandise via zijn website ricoverhoeven.com brengt naar daarbij naar schatting zo’n 80.000 euro per maand binnen, waarmee hij een stabiel inkomen garandeert naast de regeling van Glory. Wat Rico krijgt voor zijn acteerrollen is nog onbekend.

Vermogen van Badr Hari

Zijn totale vermogen wordt – volgens meerdere bronnen – geschat op ongeveer 4,5 miljoen. Badr Hari heeft dit vermogen opgebouwd door hoge uitbetalingen voor verschillende gevechten, soms zelfs tot een half miljoen per wedstrijd. Met een indrukwekkend aantal van meer dan 3 miljoen volgers op Instagram, heeft hij ook extra inkomsten gegenereerd door productpromoties op zijn social mediakanaal. Deze populariteit heeft zijn vermogen zeker versterkt.

Naast zijn gevecht inkomsten heeft Hari ook z’n nevenzaken die geld opleveren. Zo heeft Badr onlangs geïnvesteerd in zijn thuisland Marokko, waardoor hij zich nu ambassadeur van het Afrikaanse land mag noemen. In de komende drie jaar heeft de voormalige zwaargewicht plannen om “enkele tientallen sportscholen” te openen. Afgelopen mei verscheen het gezicht van de vechter op verschillende grote billboards in de economische hoofdstad, met de ondubbelzinnige boodschap: “I’m back.”

Stare down tussen Rico Verhoeven en Badr Hari

Twee gevechts legendes in het kickboksen

In het weefsel van de Nederlandse vechtsport geschiedenis blijven de epische duels tussen Rico Verhoeven en Badr Hari verankerd als iconische momenten. Het jaar 2016 markeerde het begin van hun rivaliteit, met een legendarisch kickboksgevecht dat het hele land in de ban hield. De reeks confrontaties, gekenmerkt door onvoorspelbare wendingen, culmineerde in 2019, waar Verhoeven opnieuw zegevierde. Deze rivaliteit, belichaamd in het kickboks saga, blijft resoneren en blijft de wereldwijde fans in spanning houden.

Terwijl het gevecht op het canvas voortduurt, zijn Verhoeven en Hari ook buiten de ring met succes op pad gegaan. Met respectievelijke vermogens van ongeveer 8 miljoen en 4,5 miljoen euro hebben ze hun stempel niet alleen als atleten, maar ook als ondernemers gedrukt. Rico Verhoeven mag zich dan de rijkere van de twee noemen, maar de triomfen en tegenslagen versterken de gehele strijd tussen Badr en Rico. Twee inspiratiebronnen voor doorzettingsvermogen en succes in diverse domeinen.