Media

Rico Verhoeven verdedigt in oktober wereldtitel tegen Alistair Overeem

Rico Verhoeven vs Alistair Overeem Glory

Groot nieuws voor alle kickboks-fans. Wereldkampioen Rico Verhoeven neemt het op 23 oktober op tegen Alistair Overeem. Dit gevecht zal meteen een titelgevecht worden. Alistair Overeem is een oude bekende, de Nederlander won in 2010 de K-1 World Grand Prix.

Rico Verhoeven vs. Alistair Overeem

Tien jaar geleden maakte Overeem al furore als kickbokser. De laatste jaren was Alistair Overeem actief als MMA-vechter. De 41-jarige vechter is nu terug op het oude nest en heeft een meerjarige overeenkomst met Glory getekend. Het is wel opvallend te noemen dat hij meteen tegen Verhoeven vecht.

Het gevecht tussen de twee slopers zal direct een titelgevecht worden. De laatste keer dat Verhoeven zijn titel verdedigde was in 2019. In de GelreDome won hij toen van Badr Hari. Eerder dit jaar won Verhoeven het Glory viermanstoernooi. Hier stond echter geen titel op het spel.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door GLORY Kickboxing (@glorykickboxing)

Badr Hari

Er is door Glory ook een nieuwe datum gevonden voor het eerder uitgestelde gevecht tussen Badr Hari en Arkadiusz Wrzosek. Op 4 september nemen zij het tegen elkaar op in de GelreDome in Arnhem.

Hari heeft na zijn laatste verliespartijen een andere koers gevaren. Hij heeft een nieuw team om hem heen en heeft afscheid genomen van Mike Passenier. Zijn oude trainer werd ingeruild voor Said El Badaoui. Het gevecht tussen Hari en Wrzosek is te zien via de pay per view op de website van Glory.