supernature ricky gervais netflix
Netflix

SuperNature van Ricky Gervais is provocerend, kwetsend en hilarisch

Ricky Gervais zijn nieuwste Netflix-special SuperNature is alles wat er ervan gehoopt hadden. In de special provoceert hij het publiek met onderwerpen als homofobie, religie en atheïsme. Ook kon hij het niet laten om commentaar te geven op de meest actuele kwestie van tegenwoordig – trans rechten.

SuperNature van Ricky Gervais

Het kijken naar SuperNature van Ricky Gervais is een beetje als het kijken naar een rap battle. Elke beschuldiging die je naar de komiek wilt smijten, gooit hij eerst naar zichzelf. Gervais staat erom bekend om mensen op te winden, waarbij hij veelvuldig kiest voor bevolkingsgroepen waar hij de humor van inziet.

Of zijn show te ver gaat? Daar zullen de meningen over verschillen. Wat we wel weten is dat hij genadeloos uithaalt naar cancel culture. Hij lijkt een beetje op een van die ouderwetse stripfiguren; het soort dat tot het uiterste gaat om een lach te krijgen, want voor hem is geen enkel onderwerp verboden terrein.

Kritiek van medewerkers Netflix

We kunnen ons allemaal nog wel de specials van comedian Dave Chappelle herinneren (waar hij naar verluidt zo’n 100 miljoen dollar voor kreeg)? Voor sommige medewerkers van Netflix waren deze stand-up specials genoeg reden om een protest te organiseren tegenover de streamingdienst.

Netflix hield echter voet bij stuk. Hun reactie was het ‘vrijheid van meningsuiting’-argument. Maar niets dat Netflix heeft gezegd ter verdediging van Chappelle, was zo’n sterke verklaring als Ricky Gervais het platform geven om hetzelfde probleem aan te pakken.

supernature van ricky gervais

SuperNature door Ricky Gervais – Kijken of skippen?

Als fans van stand-up comedy hebben wij kostelijk genoten van de nieuwe show van Gervais. Hier moet wel bijgezegd worden dat als je iemand bent die snel beledigd raakt door de grappen van comedians, je deze special misschien beter kan overslaan. Ben je echter wel een groot fan van Gervais en stand-up comedy, dan zeggen wij volmondig: Kijken!

Lees ook eens één van deze artikelen:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ricky Gervais (@rickygervais)