return to space elon musk
Film & Serie

Return to Space: Elon Musk en SpaceX-project in Netflix-documentaire

We weten allemaal dat de rijkste man op aarde, Elon Musk, ambities heeft die letterlijk naar de sterren reiken. De multimiljardair en visionair wilt met zijn SpaceX-missie ruimtetoerisme mogelijk maken. In de documentaire-film Return to Space geeft Musk een uniek inkijkje in het project en welke doelen hij met deze missie voor ogen heeft.

Return to Space op Netflix

De documentaire Return to Space gaat volledig over de SpaceX missie van Elon Musk. We zien in de docu de aanloop naar de lancering van zijn privé-raket en ruimtevaartuig. De film richt zich vooral op NASA-veteranen Bob Behnken en Doug Hurley. We krijgen een kijkje achter de schermen op de grond, en kijkers van de docu worden meegenomen op de rit naar het internationale ruimtestation ISS.

Musk wilt ruimtetoerisme mogelijk maken. Hij werkt al twee decennia aan zijn missie om de ruimtevaart commerciëler te maken. In deze documentaire richten regisseurs Elizabeth Chai en Jimmy Chin hun lenzen richting de sterren. Ook de families van de astronauten en Elon Musk zelf komen in beeld, waarin ze de risico’s van de missie en de zorgen van de families bespreken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Black Wolf. (@theblvckwxlf)

Elon Musk en SpaceX

Return to Space is een reconstructie van de twee decennia waarin Elon Musk werkt aan zijn SpaceX programma. Hij wilt als eerste commerciële bedrijf astronauten de ruimte in sturen. Return to Space kijkt een beetje weg als een promotionele film, waarin Musk duidelijk wilt maken dat SpaceX meer is dan alleen een hobby van de multimiljardair. Hij wilt de ruimtevaart veranderen, en mensen kennis laten maken met de sterren.

Je moet er even voor gaan zitten. De documentaire-film duurt 2 uur en 8 minuten, maar als je een inkijkje in het project wilt hebben dan is het de tijd zeker de moeite waard. Tegelijkertijd is de film ook een leuke profielschets van Elon Musk. Return to Space scoort goed op IMDb  met 7,4 van de 10 punten. De documentaire is nu te zien op Netflix