Food & Drinks

Restaurant Nela op de Zuidas verrast zelfs de grootste smulpapen

restaurant-nela-zuidas-amsterdam
(Foto: Restaurant Nela)

Een hemelse ervaring ben je zeker rijker na een bezoekje bij Nela, bijna letterlijk! Gelegen aan de Beethovenstraat 515 in Amsterdam is het even zoeken wanneer je arriveert, maar aan de voorzijde van het indrukwekkende Valley-gebouw op de Zuidas vind je een trap die je naar Nela leidt, ook wel de stairway to heaven. De deuren naar ontvangst gaan open en je stapt direct in een culinair avontuur.

Bij Nela is alles puur of vuur

Nela betekent puur, en dit wordt door het gehele restaurant nageleefd. Maar dan ook echt door het gehele restaurant. Bij binnenkomst word je naar je tafel geleid en passeer je de fantastische open keuken. Aan de keuken kun je zelfs dineren waar je direct op de vingers van de prestigieuze koks kijkt. Als dat niet puur is. Verder in het restaurant vind je hoogwaardig interieur bestaande uit ’s werelds meest pure materialen, zoals hout, metaal en steen.

Het design van restaurant Nela is een eerbetoon aan vuur, dat de basis vormt voor alle ambachtelijke elementen in het restaurant, van het glaswerk tot de ruwe materialen. Daarnaast is het voorzien van prachtige kunst afkomstig van lokale handen. Achter deze gastronomische schat vol ambiance gaan twee internationaal gerenommeerde chefs schuil: Hari Shetty en Ori Geller. Ze hebben een unieke plek gecreëerd waar puurheid en kwaliteit samenkomen.

restaurant-nela-zuidas-amsterdam

Meesterbreinen achter Nela

De twee getalenteerde chefs hebben beiden allang hun sporen verdiend in enkele van ’s werelds meest gerenommeerde restaurants, waaronder Nobu in Londen en Yafo-Tel Aviv in de gelijknamige havenstad. Hari Shetty en Ori Geller, culinaire experts met achtergronden variërend van Nobu tot Michelin-sterrenrestaurants, bundelden hun krachten met ondernemer Gilad Hayeem om Nela te creëren.

De twee chefs, afkomstig uit Mumbai en Tel Aviv, brachten hun passie voor smaken en koken mee naar Amsterdam, waar ze succesvolle restaurants zoals Izakaya en The Duchess openden. Gilad Hayeem, bekend van de investeringswereld, heeft eerder bewezen innovatieve bedrijven te kunnen starten. Samen hebben ze Nela tot een opkomend culinair fenomeen gemaakt.

restaurant-nela-zuidas-amsterdam

Gastronomisch hoogstandje

Het hoogtepunt van een bezoek aan Nela is ongetwijfeld de gastronomische ervaring, dat is natuurlijk ook de kernactiviteit. Het menu weerspiegelt de liefde van de chefs voor eerlijke, seizoensgebonden ingrediënten die tot leven worden gebracht door open vuur en moderne kooktechnieken. Hari en Ori hebben bewust gekozen voor live fire cooking omdat dit vakmanschap de integriteit van de ingrediënten behoudt. Dankzij de hoge temperaturen worden de ingrediënten snel dichtgeschroeid, waardoor smaak en structuur behouden blijven. Het resultaat is een onvergetelijke culinaire ervaring die zowel de zintuigen prikkelt als eigentijds is.

Bij Nela streven ze ernaar om iedereen zich welkom te laten voelen. Hun uitgebreide menukaart biedt voor ieder wat wils, inclusief à la carte opties voor zakelijke lunches. Het shared-dining principe moedigt gasten aan om gerechten te delen, waardoor een gevoel van samenzijn en verbondenheid ontstaat. Of laat je verrassen door het bijzondere menu van Nela en geniet. Is je avond nog niet voorbij? Er is een high-end cocktailbar waar je kunt genieten van klassieke en eigen verrassende cocktailcreaties.