Restaurant Barneveld daagt je uit Eet een hamburger van 27 kilo
Food & Drinks

Restaurant Barneveld daagt je uit: Eet een hamburger van 2,7 kilo!

Ben jij iemand die na een 3-gangen menu nog steeds even veel trek heeft als daarvoor, dan is deze challenge echt iets voor jou! Bij Burgers van Barneveld wordt je uitgedaagd om een hamburger – genaamd de Big Daddy double-fine – van maar liefst 2,7 kilo rundvlees naar binnen te werken. Tot op de dag van vandaag is het nog niemand gelukt om die challenge te volbrengen.

De gigantische burger bestaat uit: een flink broodje, komkommer, sla, ui, tomaat, cheddar en negen burgers van ongeveer 300 gram per stuk. En inderdaad, negen keer 300 gram is 2,7 kilogram. Zo heftig klinkt het allemaal inderdaad niet, daar moeten we je gelijk in geven. Maar toch is het tot op het heden niemand gelukt, afgelopen vrijdag haakte er iemand af bij het eten van de zevende hamburger.

Eigenlijk is de Big Daddy challenge een uit de hand gelopen grap. Voor het ontstaan van de hamburger van 2,7 kg is het wel iemand gelukt om de Big Daddy van 2,4 kilo helemaal op te eten. Daarvoor was het record 2,1 kg, maar iedere keer is er 300 gram bovenop gegooid. Remy van der Wijngaart – trots recordhouder – heeft een speciaal plekje weten te bemachtigen aan de Wall Of Fame van het restaurant.

In het begin merkte de eigenaresse niet zoveel van alle ophef over de challenge, alleen de vaste bezoekers uit de omgeving kwamen langs. Maar door het gebruik van social media komen er inmiddels deelnemers uit het hele land, van Maastricht tot Leeuwarden. Elk weekend komt er wel een deelnemer langs die een poging waagt om het vleesrecord te verbreken.

Wij zouden eerlijk gezegd wel een poging willen wagen. Wat jij?