Resident Evil Netflix
Netflix

Netflix dropt 2 ijzingwekkende trailers van nieuwe Resident Evil serie

Het moment waar fans van de iconische franchise-game Resident Evil al tijdenlang naar uitkijken, is eindelijk hier. Netflix heeft naar buiten gebracht dat er een live-action serie van de game uitgebracht gaat worden. En raad eens? In dit artikel kan je de eerste beelden zien. Blijf dus vooral lezen.

Resident Evil nog steeds uitermate populair

Voor alle lezers die misschien iets minder bekend zijn met Resident Evil: in 1996 werd de eerste game uitgebracht. Het is een survival-horror videogame die oorspronkelijk is ontwikkeld en uitgegeven door Capcom voor de PlayStation. Resident Evil werd geprezen om zijn graphics, gameplay, geluid en sfeer.

Hoewel de game in de eerste instantie veel kritiek kreeg vanwege de voice-acting, groeide het al snel uit tot een internationale bestseller, waarbij er in het eerste jaar ongeveer 4 miljoen exemplaren werden verkocht, wat het bedrijf Capcom een winst van 192 miljoen euro opleverde.

resident evil netflix

Resident Evil Netflix Original-series

En zoals je je kan voorstellen is de aankomende Netflix Original-series gebaseerd op de gelijknamige Capcom-game. In de afgelopen decennia heeft de franchise talloze vervolg games, film franchises en romans voortgebracht. Netflix zelf heeft gewacht tot 27 augustus 2020 totdat ze iets naar buiten brachten.

Op die datum publiceerde de streamingdienst voor de eerste keer details. Wat we tot nu toe weten is dat aflevering één “Welcome to New Racoon City” gaat heten. De aflevering is geschreven door Andrew Dabb en geregisseerd door Bronwen Hughes (The Walking Dead).

Resident Evil Trailers

De eerste teaser die we te zien krijgen geeft ons een lichte indicatie over hoe het verhaal in twee delen opgesplitst gaat worden. Eén versie speelt zich af in 2022 en de andere in 2036. De tweede trailer geeft ons een dieper kijkje in enkele van de monsters die de makers gaan introduceren.

Zo zien we iets wat lijkt op een gemuteerde spin, en een andere lijkt wel een gigantische vorm te zijn. Als we kijken naar de verschillende acteurs die gecast zijn voor de rollen, kunnen wij niet wachten. Zo kan je de acteur Lance Reddick kennen van zijn rol in de John Wick films.

Nieuwe trailers & teasers

We kunnen er niet omheen. We hebben nog steeds trailer koorts. In een wereld waar streamingdiensten de norm zijn geworden van alles wat een film of serie is, zijn het aantal titels die uitkomen bijna niet meer bij te houden. Gelukkig zoeken wij wekelijks de beste voor je uit.

Lees daarom ook eens één van deze artikelen: