Film & Serie

Live-action serie Resident Evil vanaf vandaag te zien op Netflix

resident evil netflix

Resident Evil is terug op al onze beeldschermen, en hoewel wij eerste enigszins sceptisch waren over de nieuwe live-action serie in de langlopende game franchise, zijn wij aangenaam verrast door het eindresultaat. Het is een combinatie van fantastisch acteerwerk en een interessant plot.

Resident Evil is back

Wat interessant is aan het verhaal is dat de gehele serie is verdeeld over twee verschillende tijdlijnen. Een in 2022, die zich specifiek richt op Albert Wesker (Lance Reddick) en zijn half-tweelingdochters Billie (Siena Agudong) en Jade (Tamara Smart), die niet lang geleden naar New Raccoon City zijn verhuisd.

De tweede tijdlijn speelt zich af in de toekomst in het jaar 2036, precies veertien jaar nadat een dodelijk virus een wereldwijde uitbraak veroorzaakt. Dit verhaal richt zich op een oudere Jade (Ella Balinska) terwijl ze op zoek is naar een remedie voor het verwoestende virus.

Resident Evil op Netflix: de moeite waard?

Omdat wij al jaren fan zijn van de game franchise, kunnen we misschien niet volledig objectief oordelen over de nieuwe Netflix-serie. Resident Evil is een van die namen die een groot gedeelte heeft gespeeld in onze jeugd, wat ons des te enthousiaster maakt over de serie.

In alle eerlijkheid biedt het eerste seizoen naar onze mening een origineel en meeslepend verhaal, wat ook nog eens genoeg ruimte biedt voor een tweede seizoen. Als je fan bent van het horrorgenre, en op zoek bent naar een nieuwe leuke serie om in een weekend weg te kijken, zeggen wij: kijken!

Nieuwe films en series op Netflix

Netflix stelt ons zoals gewoonlijk niet teleur met de aankomende films en series die gaan uitkomen. ‘Maar wanneer komt wat nou uit?’ Horen we je denken. Als je op de hoogte wil blijven van de nieuwste aanwinsten op de streamingdienst, houdt onze website dan goed in de gaten.

Of lees eens één van deze artikelen: