rente over spaargeld
Geld & Carrière

Eindelijk weer rente over spaargeld: dit is hoeveel rente jij gaat krijgen

Met de oplopende inflatie zien we de waarde aan alle kanten verdampen. Terwijl geld investeren in de dalende markt vaak niet rendabel is, verdien je tegenwoordig ook bijna geen geld meer over sparen bij de bank. Gelukkig gaat hier verandering in komen! De Nederlandse banken gaan hun rentepercentages over spaargeld namelijk aanpassen. Hoe gaat het beleid van verschillende Nederlandse banken veranderen? 

De lage rente van afgelopen jaren

In de afgelopen jaren werden spaarders amper beloond voor het wegzetten van hun geld bij een bank. In de meeste gevallen was de rente over gespaard geld bijna 0%. Voor de grote spelers was het nog erger, bij sommige banken moesten mensen boven een bepaald bedrag op hun rekening zelfs geld betalen om hun geld op een rekening bij de bank te hebben.

Vanaf 1 december gaat dit echter veranderen. Veel Nederlandse banken gaan de rente die zij vergoeden over spaargeld verhogen. Dit is uiteraard heel goed nieuws voor iedereen. Door de inflatie van de afgelopen periode zien wij ons geld steeds minder waard worden. De verhoging van de rentepercentages zetten nog geen zoden aan de dijk, maar zijn wel een goed begin om de waardevermindering van ons geld tegen te gaan.

meer verdienen met geld lenen

Dit gaan de banken veranderen

De ABN Amro gaat de rente op alle spaarrekeningen verhogen naar 0,25%, ongeacht hoeveel geld iemand op zijn rekening heeft. Ook de Rabobank volgt de ABN Amro en zet het rentepercentage op 0,25%. Een klein verschil is dat de Rabobank geen rente uitkeert over gespaard geld boven de 5 miljoen euro. De ING gaat dit percentage van 0,25% alleen aanbieden over de eerste 10.000 euro op iemand zijn rekening. Over de bedragen tussen de 10.000 en 1 miljoen keert de bank 0,15% uit.

De Volksbank is het moederbedrijf van drie Nederlandse banken. Deze banken gaan een iets ander beleid voeren dan de bovengenoemde banken. Zo keert de ASN bank 0,20% uit over bedragen tot en met 25.000 euro. Tussen 25.000 en 50.000 euro krijgen spaarders 0,10% rente. Bij RegioBank en SNS verdien je 0,25% over je spaargeld tot 25.000 euro. Vanaf deze 25.000 tot 50.000 euro pak je hier 0,15% over. Spaarders die meer dan 50.000 euro op hun rekening hebben staan verdienen geen rente meer bij deze drie banken.

nederlandse banken passen rentebeleid aan