renault AIR4 vliegende auto
Tech

Renault introduceert de AIR4 – hun allereerste vliegende auto

Voor de viering van de 60e verjaardag van de Renault 4L is de Franse autofabrikant een revolutionaire samenwerking aangegaan met designcentrum TheArsenale. Het resultaat is een futuristische vliegende auto als herinterpretatie van het iconische model.

Renault AIR4

Het nieuwe autoconcept AIR4 lijkt op een futuristische uitvoering van het iconische Renault model. Het voertuig, volledig gemaakt van koolstofvezel, heeft hetzelfde uiterlijk van de originele Renault 4L, maar heeft tal van nieuwe dynamische mogelijkheden.

Zo heeft de AIR4 geen wielen, maar in plaats daarvan vier tweebladige propellers, één op elke hoek van de auto. De AIR4 wordt aangedreven door lithium-polymeerbatterijen, en kan een topsnelheid van 93 km/u bereiken.

renault air4 vliegende auto

Testvlucht

Tijdens de eerste tests vloog het vliegende voertuig echter om veiligheidsredenen nauwelijks verder dan 20m. Deze testvluchten waren slechts de eerste in een lange reeks die nog gaan volgen. Begin volgend jaar zal de AIR4 de eerste langere testvluchten gaan maken.

Renault Brand Global Marketing Director Arnoud Belloni reageerde als volgt op de eerste testvluchten: “Na een ongelooflijk jaar wilden we iets onconventioneels creëren om de 60e verjaardag van 4L af te sluiten. Deze samenwerking met TheArsenale was een natuurlijke match. De vliegende AIR4 is iets revolutionairs, en een knipoog naar hoe dit icoon er over 60 jaar uit zou kunnen zien.”

Futuristische voertuigen

Wereldwijd zijn er talloze bedrijven bezig met de ontwikkeling van nieuwe manieren van reizen. Zo bracht Rolls-Royce onlangs naar buiten dat ze het snelste elektrische vliegtuig ooit hebben ontwikkelt, en bracht Xturismo ’s wereld eerste hoverbike op de markt. Er staat ons op het gebied van nieuwe technologieën dus nog veel te wachten. Houdt daarom onze website goed in de gaten.