Reminiscence
Film & Serie

Reminiscence op HBO Max – kijken of skippen?

Wat zou je doen als je de kans zou krijgen om een overleden geliefde nog één keer te kunnen zien? Wat zou je doen als je je overleden huisdier nog een laatste in je armen zou kunne nemen? Lisa Joy stelt zich in de film Reminiscence een wereld voor waarin er een machine bestaat waarmee je oude herinneringen kan ophalen.

Reminiscence met Hugh Jackman

In Reminiscence moet voormalig veteraan Nick Bannister zich door werelden van herinneringen navigeren voor een eigenzinnige verscheidenheid aan klanten. Maar dan verandert zijn leven voorgoed wanneer hij als een blok valt voor Mae. Wat begint als een simpel geval van een verloren sleutel terugvinden, verandert in een obsessie.

Zodra de vrouw op mysterieuze wijze verdwijnt, besteedt Nick elk wakker moment om de waarheid boven de tafel te krijgen, en erachter te komen waarom ze precies verdween. De film lijkt in veel gevallen op sci-fi drama’s als Minority Report en Total Recall, maar heeft meer hart dan de meeste van de films in dit genre.

Reminiscence – kijken of skippen?

Lisa Joy’s regiedebuut is een ambitieuze film noir die is overspoeld door liefde en hoop. Op sommige momenten voel de film alsof je als kijker in een loop terecht bent gekomen, wat op sommige momenten ergernis kan opwekken. Toch is deze film zeker het kijken waard.

Door onder andere het uitstekende acteerwerk van Hugh Jackman, Rebecca Ferguson en Thandiwe Newton in combinatie met karakterontwikkeling en de regie keuzes, maakt Reminiscence tot een intrigerende film. Op de vraag of Reminiscence het kijken waard is, zeggen wij dan ook: ja!

Reminiscence

Films en series op HBO Max

Hoewel het aanbod op HBO Max misschien niet zo groot is als andere streamingdiensten, staat de streamingdienst wel op kop als we het hebben over prijswinnende films en series. Des te meer reden om vaker onze website in de gaten te houden – wij schrijven namelijk wekelijks over de beste nieuwe titels die gaan uitkomen: