Reizen azië 2
Travel

Reizen naar Azië: 5 pre-travel tips voor een zorgeloze reis

Het idee van reizen is in deze tijd een gedachte waar je jezelf helemaal in kunt verliezen. Als je straks besluit te gaan reizen naar Azië, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Hoe regel ik mijn visum? Welke inentingen moet ik doen? Wie gaat er foto’s van mij maken als ik bovenop schilderachtige uitkijkpunten in de verte staar? Wij helpen je op weg.

1. Vaccinaties voor Aziatische landen

Veel reizigers hekelen het idee om vaccinaties te krijgen, grotendeels vanwege de moeite, en het feit dat er een behoorlijk prijskaartje aan zit. Het is echter belangrijk dat reizigers hun vaccinaties krijgen, hiermee bescherm je je tegen ziektes die jaarlijks duizenden mensen raakt.

De volgende vaccinaties worden voor reizigers naar Oost- en Zuidoost-Azië aanbevolen:

  • Hepatitis A
  • Hepatitis B
  • Gele Koorts
  • Hondsdolheid

2. Visum aanvragen en prijzen

Of je nu van plan bent om op motortour door Vietnam te reizen, te loungen op de tropische eilanden van Thailand of de rijstvelden van Bali in Indonesië te verkennen, laat visumproblemen je vakantie niet in de weg staan. Ruim van tevoren een visum regelen bespaart je een hele hoop kopzorgen.

De prijs voor een Vietnam visum ligt rond de €40. Met dit visum hoef je op het vliegveld verder niets meer te doen en ben je in één keer klaar. Print het visum van tevoren wel uit! Je kunt het visum voor Vietnam online aanvragen. Dit geldt overigens voor alle landen in Azië.

Reizen naar Azië: visum Vietnam

Je kunt er ook voor kiezen om je Vietnam visum bij aankomst aan te vragen. Deze methode wordt echter afgeraden. Je hebt hiermee geen zekerheid dat je ook het land binnenkomt. Heb je nog meer vragen? Meer hierover kun je lezen op de website van de Rijksoverheid.

3. Planning: geen plan is ook een plan

Bezoek je maar één land of misschien maar één stad? Maak dan een duidelijke planning van wat je allemaal wil zien en bezoeken. Maar houd in je planning ook zeker ruimte voor sporadische dingen en zorg ervoor dat het geen to-do list word. Je bent tenslotte op vakantie.

Maak je een langere reis door verschillende landen of ga je backpacken? Plan dan het liefst zo min mogelijk. Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig, maar toch is dit één van de belangrijkste dingen. Het is altijd handig om te bepalen welke route je ongeveer wilt gaan afleggen, maar houdt er rekening mee dat je nieuwe mensen gaat ontmoeten die allemaal hun eigen idee hebben van een volgende bestemming. Flexibel zijn is je grootste vriend!

4. Kopie van je paspoort

Het laatste wat je wilt is stranden in een vreemd land zonder paspoort. Zorg dus dat je een aantal kopieën meeneemt. Je zult je paspoort namelijk vaker nodig hebben dan je van te voren rekening mee houdt. Denk hierbij aan hotels, vliegtickets, het huren van een auto, motor of scooter en nog veel meer andere zaken.

Alleen reizen betekent dat je op jezelf aangewezen bent en je je eigen beslissingen moet nemen, waardoor je zelfverzekerder, assertiever en besluitvaardiger wordt. Tenminste, als we de verhalen mogen geloven van mensen die dit ervaren hebben.

Reizen naar Azië: 5 pre-travel tips voor een zorgeloze reis

5. Bonus tip voor backpackers

Pak licht in, zodat je jouw bagage beter kunt managen. Je gaat in situaties komen waarin je weinig tijd hebt om je spullen in te pakken, dus probeer onnodige dingen thuis te laten om tijd te besparen. Bovendien moet je bij het uitchecken vaak al vroeg je kamer uit. Houdt hier dus rekening mee.

Zorg ervoor dat je van kledingstukken die écht belangrijk zijn altijd een extra paar hebt, zoals schone onderbroeken, een comfortabel shirt en droge sokken. Het kan in delen van Azië soms erg nat zijn en droge kleding is dan een must. Laat je dure kleding dus vooral thuis en benut die ruimte met bruikbare spullen. Het is tenslotte geen modeshow.