Travel

Dit zijn de 8 reistrends voor 2020

Reistrends 2020 huisdier

De winter moet nog beginnen, maar toch denken we al na over de reis van volgend jaar en waar deze naartoe moet. Op reisgebied ligt er in 2020 een heleboel moois te wachten. Uit onderzoek onder maar liefst 22.000 reizigers komen namelijk een aantal bijzonder reistrends naar boven!

Het onderzoek is uitgevoerd onder reizigers uit 29 landen en de resultaten zijn onlangs door Booking.com gepubliceerd. Dit zijn de 8 reistrends voor 2020:

1. De Second City

In plaats van drukke, volle hoofdsteden komen de underdog plaatsen naar voren. In Second City’s is het toerisme een stuk meer gebalanceerd en ontdek je nog steeds de lokale specialiteiten waar je voor bent gekomen. Waarschijnlijk zelfs wel meer. In Second City’s vind je namelijk minder mensenmassa aan toerisme en meer ruimte voor lokale specialiteiten, cultuur en bezienswaardigheden.

2. Nieuwe technische snufjes

Ook op het gebied van reizen gaan we met de laatste ontwikkelingen mee. Technologie wordt efficiënter ingezet om juist op je vakantie de schermtijd te kunnen beperken! Betrouwbare, automatische suggesties in apps en gemakkelijk online activiteiten kunnen boeken zijn hier mooie voorbeelden van. Kijk dus uit naar meer handige apps en geoptimaliseerde websites.

Deze reistrends in 2020 gaan jouw vakantie compleet maken

3. Rustig aan op reis

We gaan het rustiger aan doen, en daar beginnen we al vanaf het begin van de reis mee. Reizen met een uniek vervoersmiddel mag dan wel wat langer duren dan het vliegtuig pakken, maar op die manier is je vakantie vanaf het vertrekpunt al een beleving. Daar komt ook nog eens bij dat aparte, verschillende vervoersmiddelen je weer op andere plekken kunnen brengen waar je normaal met een auto niet komt.

4. Alles uit je vakantie halen

Het gaat een stuk makkelijker worden om een bestemming te bezoeken die vele verrijkende ervaringen en attracties te bieden heeft. Met een reisaanbod dat wordt aangepast op activiteiten en bezienswaardigheden die dicht bij elkaar of in één programma zitten sla je meerdere vliegen in 1 klap. We gaan onze reistijd namelijk steeds efficiënter indelen en willen zoveel mogelijk uit onze reis halen.

5. Neem je pluizige vriend mee

We zijn gehecht aan onze trouwe viervoeters, die we in 2020 niet thuis hoeven te laten. Huisdiervriendelijke vakanties zijn namelijk in opkomst! Zo is de familie op vakantie helemaal compleet en kan je op het strand chillen terwijl je hond in de watten wordt gelegd in een dieren spa.

Reistrends 2020 huisdier

6. Een culinaire trip

Op social media kom je steeds meer culinaire hoogstandjes waarvan het water je al in de mond loopt tegen. De bekendheid van bijzondere, lokale restaurants groeit daardoor steeds meer en dat laat je niet aan je voorbij gaan. Bij erg populaire bars en restaurant is het zelfs aan te raden om ruim op tijd te reserveren. Grijp de gelegenheid om een gave reis aan te vullen met heerlijk eten.

7. Niet last-minute maar vooruit plannen

Minder werken en meer van de wereld zien. Deze reistrend gaat 2020 zelfs voorbij, want uit het onderzoek blijkt dat we graag eerder met pensioen gaan of een tussenjaar uit het werkleven willen nemen om op avontuur te gaan. Daar worden serieuze plannen voor gemaakt.

8. Opa en oma mogen ook mee

Een van de opvallendste trends is dat grootouders steeds vaker alleen met hun kleinkinderen op reis gaan. De generatie ertussen blijft in die gevallen dus thuis. Een overgroot deel van de grootouders is van mening dat het reizen hen jong houdt. Ook de ouders zelf hebben volgens het onderzoek wat tijd nodig zonder de kinderen.

Er staat ons voor het komende jaar dus nogal wat te wachten. Welk van deze reistrends spreken jou aan?