Life

De bizarre redenen waarom Valentijnsdag in deze 5 landen verboden is

redenen valentijnsdag verboden landen

Valentijnsdag is dé dag om gezellig met je geliefde door te brengen. Maar wist je dat Valentijnsdag in sommige landen verboden is? In dit artikel nemen we een kijkje waar je beter niet heen kan gaan op 14 februari, en waarom het op deze plekken verboden is. is dé dag om gezellig met je geliefde door te brengen.  In dit artikel nemen we een kijkje waar je beter niet heen kan gaan op 14 februari, en waarom het op deze plekken verbonden is.

Verbod op Valentijnsdag

In sommige landen is Valentijnsdag verboden vanwege religieuze en culturele redenen. Valentijnsdag wordt Deze dag wordt hier beschouwd als een Westerse feestdag die niet in overeenstemming is met de traditionele waarden en normen van deze samenlevingen.

Valentijnsdag wordt natuurlijk geassocieerd met romantiek. Sommige regeringen vinden dit te expliciet en ongepast in de publieke ruimte. Daarnaast zou de verkoop van bloemen, chocolade en andere cadeaus een te groot commercieel karakter hebben. Bovendien vinden veel leiders van landen deze feestdag te veel gericht op Westerse waarden en normen, waardoor het niet goed zou passen binnen de eigen culturele en religieuze waarden.

waarom valentijnsdag illegaal

1. Saudi-Arabië

Valentijnsdag was lang verboden in Saudi-Arabië. Mensen die deze dag toch vierden, riskeerde in serieuze problemen te komen met de politie. Sinds 2016 is het echter weer toegestaan om in dit land je geliefde net meer aandacht te geven op 14 februari.

2. India

Hoewel Valentijnsdag in India officieel niet verboden is, is het toch afgeraden om hier met rode rozen aan te komen tijdens jouw date. Zo hebben nationalisten en extreem-rechtse politieke partijen in India hebben groepen mensen bedreigd die openlijk Valentijnsdag aan het vieren waren.

valentijnsdag verboden landen

3. Pakistan

Sinds 2017 is Valentijnsdag volledig verboden in Pakistan. Bedrijven mogen bijvoorbeeld niet adverteren over deze feestdag en er mogen geen cadeaus gerelateerd aan Valentijnsdag verkocht worden.

4. Iran

In Iran is Valentijnsdag via strenge wetten al lang verboden omdat dit tegen de cultuur van het land zou ingaan. Enkele dagen na Valentijnsdag, op 23 februari, is er echter wel een nationale feestdag genaamd Sepandārmazgān. Dit is de Perzische dag van de liefde, en op deze dag vieren veel koppels alsnog Valentijn.

valentijnsdag verboden redenen

5. Maleisië

Sinds 2005 is Valentijnsdag on-ethisch verklaard voor de Islam omdat de feestdag te veel invloeden van het Christendom zou hebben. Sinds deze verklaring zijn er veel mensen aangehouden die de feestdag toch aan het vieren waren.