Health

5 redenen waarom een hond je gelukkiger en gezonder maakt

redenen hond gelukkiger gezonder

Een hond kan veel invloed hebben op je leven. Alle hondenbezitters onder ons weten dit natuurlijk al. Loop je nu al een tijdje met het idee om een hond te kopen maar weet je het nog niet helemaal zeker? Of moet je je partner nog overhalen? In dit artikelen delen wij 5 redenen waarom een hond goed kan zijn voor je geluk én gezondheid. Wij weten zeker dat als je dit artikel met je partner deelt dat jullie morgen nog een lieve viervoeter mee naar huis nemen.

1. Je kan veel leren van een hond

Eigenlijk klinkt dit heel gek, want wij leren onze hond natuurlijk van alles! Zit, stil, lig. We leren onze hond verschillende trucjes. Maar een hond leert ons ook ontzettend veel. Op het moment dat je hondenbezitter bent, dan ben je volledig verantwoordelijk voor je hondje. Leer bijvoorbeeld slapen als een hond in dit hondenbed voor mensen.

Zo moet jij er ook voor zorgen dat de hond kan poepen, plassen en eten. Vele mensen die nog niet klaar zijn voor kids, kiezen ervoor om eerst te beginnen met het zorgen voor een huisdier. Het is een mooie uitdaging en leermoment om te zien hoe verantwoordelijk en zorgzaam iemand is.

redenen hond gelukkiger gezonder
2. Je krijgt genoeg buitenlucht

We weten natuurlijk allemaal hoe belangrijk het is om voldoende buiten te zijn. Zo helpt genoeg buitenlucht tegen vermoeidheid. En je pakt weer wat extra stappen mee. Terwijl je normaliter op de bank zou blijven hangen, ben je geforceerd om toch nog een ommetje te maken. En daarbij kom je op de mooiste plekken!

Dan moet je wel een iets grotere wandeling maken dan een klein rondje om het huis. Wanneer je eenmaal doorloopt zal je op plekken komen die je nooit eerder hebt gezien. Je zal je gezonder voelen en je kan elke dag genieten van de natuur. Even geen zin of beetje lui? Kan je natuurlijk ook je hond zelf naar buiten laten met dit hondenluikje. Per-fect!

3. Sociale contacten

Oké, dit is wel heel gezellig maar misschien niet helemaal je ding. Wanneer je op straat loopt met een hond, zal er altijd iemand zijn die zegt: ‘’wat een schattige hond! Hoe heet hij/zij?’’. Altijd. Binnen een paar weken ken je de hele buurt! Ondanks dat het niet helemaal je ding is, je went er wel aan.

Uiteindelijk kijk je er zelfs een beetje naar uit en ga je mensen zelf benaderen. Voor mensen die wat meer behoefte hebben aan interactie is dit een fijne manier om een gesprek te beginnen met iemand.

Tip: soms heb je gewoon echt geen zin om een gesprekje te maken, koptelefoon op en niemand spreekt je aan. ;-)

4. Een hond helpt tegen stress en paniek

Honden voelen aan hoe jij je voelt. Een hond reageert direct op jouw emoties en gedrag. Je hond pikt jouw angst, boosheid of stress op. Eigenlijk best zielig, maar een hond kan daar op dat moment heel goed mee omgaan. Let maar eens op, voel je je nerveus?

Grote kans dat je viervoeter naast je komt zitten of op schoot wil. Veel mensen die last hebben van paniekaanvallen hebben minder last van paniek door hun hondje. De wandelingen helpen maar ook de knuffels zorgen ervoor dat men zich kalmer voelt.

5. Een hond is goed voor je gezondheid

We hebben natuurlijk al verklapt dat een hond goed is voor de beweging en helpt tegen stress en paniek. Honden verlagen je bloeddruk en helpen je bij de aanmaak van het gelukshormoon endorfine. Je wordt dus letterlijk gelukkiger door je hondje! En dat is natuurlijk weer positief voor de gezondheid.

Heb je een kindje? Wist je dat kinderen die opgroeien met honden minder vaak allergieën en astma ontwikkelen. Daarbij is het gewoon heel leuk en gezellig om een hond te hebben. Zo kan je tegenwoordig zelfs uit eten met je hond. En 24 juni is het zelfs neem je hond mee naar werk-dag!