Life

7 red flags waar je op moet letten tijdens een relatie met vrouwen

red flags relatie vrouwen

Liefde is blind. Op het eerste gezicht lijkt het allemaal regenboogjes en troetelbeertjes, maar er zijn signalen dat jouw droomvrouw toch echt niet de prinses is waar je op had gehoopt. Wij gaan jullie helpen met het herkennen van de zogenoemde red flags. Als je zo’n signaal herkent dan kun je maar beter je koffer inpakken en wegwezen.

Herken de red flags in je relatie met vrouwen

Red flags zijn signalen dat de kans bestaat dat de relatie met die vrouw nog giftiger kan worden dan een cyanidepil in je koffie. Als jullie nog in het beginstadium zitten, en jullie nog niet getrouwd zijn of samenwonen, dan moet je zo ver mogelijk bij haar vandaan. Tas inpakken en rennen. We hebben hieronder 7 signalen geplaatst die jou kunnen helpen.

Lees ook: Dit zijn 5 tekenen dat je bindingsangst hebt

1. Ze zegt nooit sorry

Als je nog nooit sorry hebt gehoord terwijl ze duidelijk fout zat, dan is dat een signaal dat je niet moet negeren. Als je wel een keer sorry hoort dan is dat vaak niet gemeend en zegt ze die woorden omdat ze er iets anders mee wilt bereiken. Gebrek aan zelfreflectie is een killer en dat heeft ze duidelijk niet. Het kan ook dat ze narcistische trekjes heeft, dit is een red flag dat stof tot nadenken geeft.

2. Ze is bezitterig

Een appje met een hartje en de vraag ‘Ik denk aan je. Wat ben je aan het doen?’ kan heel schattig zijn. Het wordt een stuk enger als je dat appje twintig keer per uur krijgt. Als je even niet op tijd reageert dan wordt haar toon in het gesprek ijskoud en dwingender, en als je aan het werk bent controleert ze of je er ook echt bent. Red Flag! Wegwezen.

3. Ze wilt je veranderen

Ze moet jou nemen zoals je bent. Als ze jou wilt veranderen dan zit je niet in de juiste relatie. Vaak begint het bij een onschuldig kledingadvies, of het afleren van jouw accent, maar het kan veel bizarder worden. Denk hierbij aan bepalen met wie je omgaat, wat je eet en waar je jouw geld aan uitgeeft. Als je dit signaal ziet dan kies je voor exit.

red flag relatie

4. Ze vraagt niet hoe jij je voelt

Geen interesse hebben in jouw gevoelens is misschien wel de grootste red flag dat er bestaat. Als ze zich niets aantrekt van jouw gevoelens en emoties dan is die relatie gedoemd om te mislukken. Het zou zomaar kunnen dat jouw nieuwe schatje een keiharde narcist is die niet in staat is om empathie te tonen. Dus hup! Gas erop en wegwezen.

5. Ze wilt geen tijd voor jou vrijmaken

Als ze wel lekker kan borrelen met haar vriendinnen, maar geen tijd voor jou heeft dan is dat een signaal dat je niet mag negeren. In een relatie investeer je tijd, zo simpel is het. Als ze jou links laat liggen en alleen tijd voor je heeft als het haar uitkomt dan is er van ware liefde geen sprake. Als ze echt gek op jou is dan wilt ze elke minuut van de dag bij jou zijn.

6. Ze respecteert jouw persoonlijke grenzen niet

Ieder mens heeft persoonlijke grenzen die gerespecteerd moeten worden. Als jouw nieuwe vlam continue over die grenzen heen gaat dan heeft ze geen respect voor jou, iets wat absoluut als een red flag gezien mag worden. Jij mag zijn wie zijn wie je bent, inclusief jouw persoonlijke grenzen. Lukt het haar niet om dit te respecteren? Heel snel wegwezen.

red flags relatie

7. Ze heeft een duister verleden

Als je pas met haar aan het daten bent, en ze is erg geheimzinnig over haar verleden dan moet er al een alarmbel afgaan. Als ze niets prijs wilt geven over haar eerdere relaties, woonplaats, werk etc, dan is er iets mis. Als ze niet open over haar verleden is dan heeft ze iets te verbergen, en dat kan nooit een goede basis voor een relatie zijn. Trek snel de deur achter je dicht, en kom niet meer terug.