Media

Dit is de speciale livery van Red Bull voor de GP van Turkije

red bull livery special

Red Bull Racing, en kleine broertje AlphaTauri, verschijnen tijdens de GP van Istanbul met een unieke livery. Dit doen de teams om een ode te brengen aan Honda, de motorleverancier van deze teams. Honda stopt het einde van het jaar officieel met motoren leveren aan Formule 1-teams.

Red Bull eert Honda met speciale livery

Red Bull, het team van Max Verstappen, zou deze livery in eerste instantie inzetten tijdens de GP van Japan, het thuisland van Honda. Echter moest deze race helaas, vanwege Covid, afgelast worden. Een enorme domper voor Honda en de Japanse fans natuurlijk. Red Bull Racing en AlphaTauri hebben daarom besloten om dit weekend, tijdens de GP van Turkije, met een special Honda livery te rijden.

De livery doet denken aan het design van de Honda RA 272. Hiermee behaald Honda toentertijd de allereerste Formule-1 overwinning ooit. Op de achterkant van de Alpha’s staat ありがとう(arigato) geschreven, dit betekend dankjewel in het Japans. Een prachtig gebaar richting het Japanse merk.

Speciale Honda x Red Bull kleuren

“We keken er allemaal naar uit om de Japanse fans van Honda een kans te geven om onze uiterst succesvolle relatie in de Formule 1 te vieren, op eigen bodem in Suzuka”, reageert teambaas Christian Horner. “Nu de race het slachtoffer werd van de pandemie, konden we het weekend niet voorbij laten gaan zonder hulde te brengen aan Honda en zijn geweldige thuisfans door een beetje van zijn erfgoed naar Istanbul te brengen.

De gekozen kleurstelling voor onze auto’s is een eerbetoon aan Honda’s opmerkelijke F1-reis en hopelijk kunnen we de fans dit weekend opnieuw een overwinning bezorgen in die legendarische kleuren.”

Veel fans zijn razend enthousiast over de nieuwe unieke special edition livery van Red Bull. Het is even wennen, maar de auto ziet er prachtig uit in deze kleuren. Wat vind jij, top of flop? Laat het weten in de comments. Check de foto’s alvast hieronder:

livery honda red bull

livery red bull honda