ready player one hbo max
Film & Serie

Ready Player One op HBO Max: Kijken of skippen?

Als we denken aan Steven Spielberg, denken we natuurlijk aan alle grote Hollywood speelfilms die hij heeft geregisseerd. Ready Player One is één van deze films. Het verhaal is er één die je van Spielberg mag verwachten, en de visuele reis die je maakt in de film is een ode aan de ‘nerd cultuur’.

Ready Player One op HBO Max

Ready Player One is op z’n zachts gezegd een extravagant actie-avontuur. De synopsis van de film luidt als volgt: “Ready Player One speelt zich af in 2045 en de wereld staat op punt van instorten. De mensen zoeken hun redding in OASIS, een virtual reality universum, gemaakt door de geniale James Halliday.’

‘Als Halliday overlijdt, laat hij een fortuin na aan degene die als eerste het digitale Easter Egg vindt die hij in OASIS verstopt heeft. Er ontstaat een jacht die de wereld in zijn greep houdt. Als de jonge held Wade Watts (Tye Sheridan) besluit mee te doen, raakt hij verzeild in een onwerkelijke zoektocht in de fantasiewereld.

Ready Player One: Kijken of skippen?

Ready Player One is ongetwijfeld een van de meest controversiële projecten van Spielberg. Nog voor de release van de bewerking van Ernest Cline zijn bestseller uit 2011 kreeg de film gigantisch veel haat reacties over zich heen. De reden? Een oneerlijke kijk op de popcultuur van de jaren ’80.

Hier moet bijgezegd worden dat ondanks de kritiek, Ready Player One een visueel meesterwerk is en blijft. De meeste kritiek kwam vanuit de zogenaamde ‘nerd cultuur’, waarbij de film op forums als Reddit met de grond gelijk werd gemaakt. Waarom dit precies is, blijft voor ons min of meer een raadsel.

ready player one

Hoewel de film misschien niet thuishoort in het rijtje beste films aller tijden, en de personages overlopen van stereotypes en misvattingen over de gamecultuur, blijft het een film waar wij veel plezier aan hebben beleefd. Op de vraag: Ready Player One: Kijken of skippen? Rest voor ons dus het antwoord: Kijken.

Nieuwe films en series op HBO Max

Het kan natuurlijk ook zijn dat je bij het zoeken naar een nieuwe film of serie op zoek bent naar iets meer diepgang. In dat geval hebben we nog een hele hoop andere titels voor je om eens te bekijken. Schroom dus niet, en lees ook eens één van de onderstaande artikelen: