Geld & Carrière

Dit riante bedrag pakt rapper Boef voor een half uurtje optreden

rapper-boef-bedrag-optreden
Foto: Instagram @boef

Rapper Boef timmert niet alleen muzikaal aan de weg, maar ook financieel. Hij heeft grote ambities en streeft ernaar om opgenomen te worden in de prestigieuze Quote 500. We vermoeden dat hij aardig op weg is, gezien het aantal optredens dat hij doet en de prijs die hij daarvoor vraagt. We zochten voor je uit hoeveel de razend populaire rapper per optreden verdient.

De carrière van Boef

Boef werd op 28 februari 1993 geboren in Aubervilliers, bij Parijs. Zijn jeugd kende veel omzwervingen en ups en downs: op zijn vierde verhuisde hij naar Nederland en woonde bij een oom in Eindhoven. Daarna woonde hij twee jaar in Houston, Texas en vanaf zijn dertiende vestigde hij zich in Alkmaar. Vanaf zijn zestiende belandde hij meerdere keren in de gevangenis, waarvan de langste straf anderhalf jaar was.

Daarna besloot hij zijn passie voor muziek te volgen en zich te concentreren op het maken van rapmuziek. Zijn talent werd opgemerkt tijdens enkele sessies bij onder andere hiphop platform 101Barz.

Het succes van Boef

Zijn debuutalbum ‘Gewoon Boef’ stond maar liefst 54 weken in de Nederlandse album top 100. Maar niet alleen in de hitlijsten doet Boef het goed, ook op sociale media is hij een grote hit. Met meer dan 915.000 abonnees op YouTube en zo’n 1,5 miljoen volgers op Instagram behoort hij tot de meest gevolgde rappers van Nederland.

Een inkijkje in de financiën van rapper Boef

In 2017 vertelde Boef aan het zakentijdschrift Quote dat hij ongeveer €80.000 per maand verdient. Hoewel er geen recentere gegevens beschikbaar zijn, is het aannemelijk dat zijn inkomen tegenwoordig eerder is toegenomen dan afgenomen.

Hoe rijk is Boef nu precies? Dat is natuurlijk moeilijk te achterhalen, maar op het internet zijn schattingen te vinden van 2,5 tot 5 miljoen euro. Dat Boef miljonair is lijkt ons een realistische inschatting. De rapper bezit drie woningen waaronder een droomhuis van 1,43 miljoen. Daarin woont hij zelf, daarnaast verhuurt hij  twee panden in Almere.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gewoon Boef🇩🇿 (@boef)

Wat kost een optreden van een half uur van Boef?

Als je Boef wilt boeken voor een optreden van ongeveer een half uur, moet je rekening houden met een richtprijs van €10.000 – €15.000, exclusief btw. Met zulke bedragen per optreden van Boef gaat het saldo van zijn bankrekening hard omhoog. Ook al zal natuurlijk een groot deel opgaan aan kosten en aan de Belastingdienst.

De rapper maakt echter een monsteromzet deze zomer. Op Instagram deelde Boef een overzicht van optredens, waarop maar liefst 46 shows staan vermeld in juli en augustus. Een snelle rekensom leer dat Boef meer dan een half miljoen bruto gaat omzetten deze zomer.