Geld & Carrière

Rammstein in Nederland: dit vraagt de controversiële band per show

rammstein-kosten-concert
Het boeken van Rammstein gaat om een gigantisch bedrag! Foto: Instagram @rammstein_army

Stel je voor dat de harde elektronische tonen van Rammstein door de luidsprekers galmen. Dat zou zeker een feestje zijn om nooit te vergeten! Maar hoeveel zou dat eigenlijk kosten? Deze vraag werd pas echt relevant toen er onlangs in Nederland ophef ontstond over de legendarische Duitse band die een concert gaf in Groningen. Kom in dit artikel te weten hoeveel de kosten zijn om Rammstein te boeken.

Over de band Rammstein

Rammstein, de iconische Duitse band, is een uniek verschijnsel in de wereld van de metal muziek, ontstaan in 1994 in Berlijn. De band bestaat uit Richard Z. Kruspe, Oliver “Ollie” Riedel, Christoph “Doom” Schneider, Till Lindemann, Paul H. Landers en Christian “Flake” Lorenz. Ondanks de soms negatieve publiciteit, hebben ze toch een enorme fanbase weten op te bouwen.

Rammstein is niet alleen bekend om hun unieke muziekstijl, maar ook om hun opvallende podiumoptredens. Net als Goldband weet Rammstein wel hoe je een feestje bouwt. De band staat bekend om hun energieke, explosieve shows vol vuurwerk en speciale effecten. Dat een heavy metal iets meer geluid maakt dan een ander concert mag duidelijk zijn, maar toen Rammstein afgelopen dagen naar Nederland kwam, ontstond hier toch veel ophef over.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rammstein (@rammsteinofficial)

Rammstein in Nederland: prijzen en ophef

Onlangs ontstond er flinke ophef in Nederland rond een concert van de band in Groningen. De gemeente Groningen had Rammstein een eenmalige vergunning verleend om meer lawaai te mogen maken dan normaal toegestaan. Dit leidde tot protest van de Stichting Natuurbeschermingswacht, die vreesde dat het verhoogde geluidsniveau schade aan de natuur zou veroorzaken en tevens tot gehoorschade bij het publiek zou leiden.

Ondanks de controverse, oordeelde de rechter dat het concert mocht doorgaan. Het toegestane geluidsniveau van het concert werd verhoogd naar 103 decibel, een toename van 3dB ten opzichte van de normale limiet. Naast een investering in goede oordopjes, zijn de kosten om de band te boeken tussen de $ 999,999 en $ 1,749,998, omgerekend zo’n € 920.000 en € 1.6 miljoen!