Netflix

Dit zijn de 5 beste Quentin Tarantino films om te kijken

quentin tarantino

Quentin Tarantino is naar onze mening één van de meest legendarische regisseurs ooit. Vrijwel elke film die hij maakte heeft over de jaren heen een iconische status gekregen. Vandaag duiken we dieper in enkelen van zijn meest fameuze producties.

Wie is Quentin Tarantino?

Tarantino begon zijn carrière als scenarioschrijver, maar wel met de intentie om deze zelf te regisseren. In het begin van zijn nog prille loopbaan lukte het hem niet om budget te krijgen voor zijn zelfgeschreven films. Dat was zijn aanleiding om Reservoir Dogs te schrijven.

Dit is een film die de meesten van ons natuurlijk krijgen. Het script was zo geschreven dat hij deze met een relatief laag budget kon realiseren. Door de enthousiaste reacties op het script kreeg hij het uiteindelijk voor elkaar om een budget te regelen met een professionele cast. Dit was het begin van zijn extreem succesvolle carrière.

quentin tarantino

En vandaag brengen we een ode aan onze favoriete Hollywood regisseur, en wel met zijn beste films. Dit zijn de 5 beste Quentin Tarantino films om te kijken:

1. Pulp Fiction

Het zal je niet verbazen dat Pulp Fiction op nummer één van de lijst staat. Het is een van de meest invloedrijke films van de jaren negentig, waarbij donkere humor en extreem geweld centraal staan met Samuel L. Jackson, John Travolta en Tim Roth in de hoofdrollen. Daarnaast heeft Tarantino (zoals in veel van zijn films) zelf ook een rol.

2. Reservoir Dogs

Ondanks dat Reservoir Dogs wordt gezien als zijn eerste grote doorbraak, is het nog steeds een van de beste films die hij ooit gemaakt heeft. De korte synopsis van de film luidt als volgt: ‘Een groep dieven verzamelt zich om de perfecte diamantroof te plegen.’

‘Het loopt uit op een bloedige hinderlaag wanneer een van de mannen een politie-informant blijkt te zijn. Terwijl de groep elkaars schuld in twijfel begint te trekken, dreigen de oplopende spanningen te exploderen voordat de politie ingrijpt.”

3. Inglourious Basterds

Inglourious Basterds is een klassieke Tarantino film, waarbij je van begin tot eind op het puntje van je stoel zit. Een gewelddadige, ongeremde en vermakelijke film die iedere filmliefhebber op z’n minst 1 keer gezien moet hebben: “Het is het eerste jaar van de Duitse bezetting van Frankrijk’

‘Geallieerde officier Lt. Aldo Raine (Brad Pitt) stelt een team van Joodse soldaten samen om gewelddadige vergeldingsacties tegen de nazi’s te plegen, waaronder het afsnijden van hun hoofdhuid.”

4. Django Unchained

“Twee jaar voor de burgeroorlog wordt Django (Jamie Foxx), een slaaf, begeleid door een onorthodoxe Duitse premiejager genaamd Dr. King Schultz (Christoph Waltz) op een missie om de wrede Brittle broers gevangen te nemen. Hun missie is geslaagd, Schultz bevrijdt Django en samen jagen ze op de meest gezochte criminelen van het Zuiden.’

‘Hun reizen brengen hen naar de beruchte plantage van de angstaanjagende Calvin Candie (Leonardo DiCaprio), waar Django’s lang verloren gewaande vrouw (Kerry Washington) nog steeds als slaaf wordt gehouden. Samen proberen ze zijn geliefde te bevrijden.”

5. Grindhouse presents: Death Proof

Als we kijken naar de ratings staat Death Proof misschien niet als hoogste gerankt, maar een horrorfilm, geregisseerd door Quentin Tarantino hoort naar onze mening thuis in deze lijst: “Stuntman Mike (Kurt Russell) is een professionele body-double die in zijn vrije tijd nietsvermoedende vrouwen ontvoerd en vermoord.’

‘Hij heeft zijn auto zo gemanipuleerd dat hij vrijwel altijd succesvol is. De lichamen stapelen zich op, terwijl de moordenaar er zelf nauwelijks een schrammetje aan overhoudt. Totdat hij zijn zinnen zet op een groep vriendinnen, waaronder Zoe Bell (die diende als Uma Thurman’s dubbelganger in “Kill Bill).”

Films en series

Ben je op zoek naar meer kijktips en opkomende films of series die je niet mag missen? Dan zit je bij ons goed. We schrijven regelmatig over dit onderwerp. Genoeg reden dus om onze website goed in de gaten te houden. Je kan er overigens ook voor kiezen om eens een van deze artikelen te lezen: